Οι αιτίες πίσω από την ανθυγιεινή διατροφή

Οι αιτίες πίσω από την ανθυγιεινή διατροφή

Τα κρούσματα παχυσαρκίας και οι διάφορες ιατρικές παθήσεις όπως η υψηλή χοληστερίνη και ο διαβήτης αυξάνονται με τα χρόνια , και μία από τις βασικότερες αιτίες είναι η κατανάλωση ανθυγιεινών τροφών.

Πολλά λοιπόν άρθρα έχουν γραφεί για το πώς μπορούμε να περιορίσουμε τις ανθυγιεινές τροφές , το θέμα είναι όμως να ανακαλύψουμε την αιτία για την οποία οδηγούμαστε σε αυτή τη συνήθεια.


Έλλειψη χρόνου
Πλέον οι υπερωρίες, εκτός των 8 ωρών δουλειάς, είναι στην καθημερινότητα των ανθρώπων με αποτέλεσμα να μην έχουν πλέον χρόνο για κανονικά γεύματα αλλά μόνο για γρήγορα και μικρά σνακ. Επιπλέον, αυτή ακριβώς η έλλειψη χρόνου μειώνει και τις πιθανότητες κάποιος να προετοιμάσει κάτι υγιεινό από το σπίτι του, και να προτιμήσει να καταναλώσει ένα γεύμα έτοιμο, που συνήθως θα είναι φορτωμένο με περιττές θερμίδες.

 

Επιρροές από φίλους και συγγενείς
Όση καλή διάθεση και αν έχει κάποιος να τρέφεται υγιεινά , όταν βγαίνει έξω με φίλους και συγγενείς που δεν ακολουθούν τη συνήθεια του, καθιστούν δύσκολο το να μην παρασυρθεί και ο ίδιος σε άσκοπα τσιμπολογήματα. Εξάλλου, τα ανθυγιεινά τρόφιμα προκαλούν ένα είδος εθισμού στον εγκέφαλο ο οποίος όσο περισσότερα τρώει , τόσα περισσότερα αναζητεί.

 

Κακή ψυχολογία
Κυρίως οι γυναίκες και με την αφορμή των δύσκολων ημερών κάθε μήνα πέφτουν σε αυτήν την παγίδα. Κάθε φορά που δε νιώθουμε καλά ψυχολογικά προσπαθούμε να καλοπιάσουμε τον εαυτό μας με μικρές λιχουδιές που φορτώνουν τον οργανισμό μας με περιττή ζάχαρη , αλάτι ή κορεσμένα λιπαρά.

 

Όλα αυτά σε συνδυασμό με την ελλιπή άσκηση οδηγούν σε μη ισορροπημένη διατροφή, περιττά κιλά και πολλές φορές αρκετά προβλήματα υγείας που ωστόσο θα μπορούσαμε να αποφύγουμε τηρώντας τους απλούς κανόνες μιας ισορροπημένης διατροφής.

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.