Από Σεπτέμβρη δίαιτα;

Από Σεπτέμβρη δίαιτα;

Ο Σεπτέμβρης έκανε την εμφάνιση του αφήνοντας πίσω του ένα καλοκαίρι στο οποίο περάσαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε , διασκεδάσαμε και το ρίξαμε και –ίσως – λίγο παραπάνω έξω όσον αφορά στο φαγητό και στα γλυκά. Το σίγουρο είναι πως το ευχαριστηθήκαμε και πήραμε απόφαση πως μπορούμε να χάσουμε ότι περιττό πήραμε ξεκινώντας μια πιο «φειδωλή» διατροφή σε κορεσμένα λιπαρά και σάκχαρα από τον Σεπτέμβριο.

Για αρχή ξεκινάμε ελαττώνοντας την κατανάλωση αλκοόλ στην μια φορά την εβδομάδα- ενδεχομένως το κόκκινο κρασί να μας αφήνει το παράθυρο ανοιχτό για πιο συχνή κατανάλωση. Έπειτα μειώνουμε ως και σταματούμε για ένα μικρό χρονικό το διάστημα τα γλυκά-ειδικά αυτά που είναι πλούσια σε σάκχαρα-, δίνοντας στον οργανισμό μας την δυνατότητα μιας μικρής αποτοξίνωσης .

Φροντίζουμε να μάθουμε και να τηρούμε την καθημερινή μας ανάγκη σε ενέργεια-θερμίδες, καταναλώνοντας σε σωστή αναλογία τις βασικές ομάδες συστατικών. (δηλαδή αναλογία υδατανθράκων (ζυμαρικά, ψωμί, ρύζι) προς λαχανικά/φρούτα προς πρωτεΐνη (κρέας, γαλακτοκομικά, όσπρια).

Τέλος, το επόμενο και ίσως το πιο δύσκολο βήμα για κάποιους είναι να εγγραφούμε σε ένα κοντινό στην περιοχή που μένουμε ή δουλεύουμε, γυμναστήριο-για να μην έχουμε και τη δικαιολογία « Δεν προλαβαίνω να πάω γυμναστήριο, είναι μακριά από το σπίτι μου».

Με την άσκηση θα βοηθήσουμε τον οργανισμό μας να καταναλώνει περισσότερη ενέργεια από αυτή που προσλαμβάνει -προσοχή στις υπερβολές- και θα κρατάει τον μεταβολισμό μας σε εγρήγορση. Αν το γυμναστήριο μας φαντάζει βαρετό, τότε μπορούμε να κοιτάξουμε τα ομαδικά προγράμματα που προσφέρουν τα γυμναστήρια ή σχολές χορού. Οποιαδήποτε μορφή άσκησης έχει άπειρα οφέλη για τον οργανισμό μας.

Να θυμόμαστε πως δεν χρειάζονται υπερβολές και βιασύνες. Ο μεθοδικός και ο σταθερός ρυθμός είναι αυτός που θα μας βοηθήσει να μην αυξομειώνουμε το βάρος μας συνεχώς καταστρέφοντας τον μεταβολικό μας ρυθμό.

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.