Δίαιτα και γυμναστική. Πως μπορεί να μας μπερδέψει ο συνδυασμός τους;

Δίαιτα και γυμναστική. Πως μπορεί να μας μπερδέψει ο συνδυασμός τους;

Τις περισσότερες φορές, και για τους περισσότερους η απόφασή τους να ξεκινήσουν δίαιτα συνοδεύεται με απόφαση να ξεκινήσουν γυμναστική, ενώ δεν αποκλείεται να συμβούν τα παραπάνω με αντίστροφη σειρά. Έτσι, υπάρχει η πιθανότητα ο καθένας από εμάς, μη έχοντας αποκωδικοποιήσει σωστά τις ανάγκες του, να υπερβάλλει είτε στο διατροφικό πρόγραμμα που ακολουθεί είτε στην ένταση και τη συχνότητα που κάνει γυμναστική. Είναι πολύ σημαντικό να ορίσουμε τους στόχους που περιμένουμε να επιτύχουμε ακολουθώντας το συνδυασμό δίαιτα και γυμναστική και να τα προσαρμόσουμε πάνω στο δικό μας σωματότυπο.

Αν λοιπόν, στόχος μας είναι η απώλεια κιλών και λίπους τότε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε περιλαμβάνουν ένα διατροφικό πρόγραμμα –ανάλογα με την απώλεια κιλών που θέλουμε να πετύχουμε- ενώ η γυμναστική που θα ακολουθήσουμε καλό είναι να είναι κυρίως προσανατολισμένη γύρω από την αερόβια άσκηση (περπάτημα, διάδρομος, χορός)

Σε καμία περίπτωση, σκέψεις που συνοδεύονται με τις εξής φράσεις «πήγα γυμναστήριο, οπότε μπορώ να φάω ό,τι θέλω» ή «Για να αδυνατίσω πιο γρήγορα θα παραλείψω ένα γεύμα» θα μας αποσυντονίσουν και δε θα έχουμε τα απαραίτητα καύσιμα που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να ανταπεξέλθει στην καθημερινότητα μας.

Η γυμναστική που κάνουμε και η δίαιτα που ακολουθούμε θα πρέπει να γίνονται με μέτρο και να μην φτάνουμε τον οργανισμό του στα όριά του, προκαλώντας του ουσιαστικά «κακό» και ξεχνώντας τις καλές προθέσεις με τις οποίες ξεκινήσαμε την προσπάθεια μας.

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.