Διατροφή κατά τη διάρκεια του θηλασμού

Διατροφή κατά τη διάρκεια του θηλασμού

Μια από τις σημαντικότερες περιόδους της ζωής μια γυναίκας είναι όταν γίνεται μητέρα. Ο θηλασμός απαιτεί την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και ισορροπημένης διατροφής. Συγκεκριμένα, η μητέρα που θηλάζει είναι καλό να καταναλώνει τις παρακάτω τροφές:

1. Φρούτα και λαχανικά: Καταναλώστε άφθονα φρούτα και λαχανικά εποχής. Συνιστάται η κατανάλωση 5 μερίδων σε καθημερινή βάση.

2. Τρόφιμα πλούσια σε άμυλο: Τρώτε κυρίως γεύματα με βάση τις αμυλούχες τροφές όπως ζυμαρικά, ρύζι, ψωμί και να είναι κατά προτίμηση ολικής άλεσης.

3. Μειώστε τα κορεσμένα λιπαρά: Προτιμήστε τα γαλακτοκομικά προϊόντα σε χαμηλά λιπαρά, το άπαχο κρέας, το ελαιόλαδο και άλλα φυτικά λιπαρά όπως η μαργαρίνη και τα φυτικά έλαια.

4. Τρώτε λιπαρά ψάρια: Τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα προτιμήστε λιπαρά ψάρια όπως ρέγκα, σκουμπρί ή σολομό.

5. Καταναλώστε πολλά υγρά: Προσπαθήστε να πίνετε τουλάχιστον 6-8 ποτήρια νερό την ημέρα. Εναλλακτικά μπορείτε να καταναλώνετε πράσινο τσάι ή φυσικούς χυμούς.

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.