Διατροφικές συμβουλές για να χάσετε βάρος , τρώγοντας

Διατροφικές συμβουλές για να χάσετε βάρος , τρώγοντας

Το να τρως σωστά και ταυτόχρονα να διατηρείς το βάρος σου, δε σημαίνει στερήσεις και απαγορεύσεις. Τώρα που έρχεται και ο χειμώνας και η όρεξη αυξάνεται δεν υπάρχει λόγος να παραλείπετε γεύματα στη δουλειά και μετά να τρώτε ότι βρείτε μπροστά σας το βράδυ. Τρώγοντας μικρά και συχνά γεύματα μέσα στη μέρα (4 -5) διατηρείτε και την όρεξη σας μέσα στη μέρα και το βάρος σας σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Πρωινό

Παραλείποντας το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και δεν παίρνουμε την ενέργεια που χρειαζόμαστε και αυξάνονται οι πιθανότητες να χάσουμε την ισορροπία και στα υπόλοιπα γεύματα μέσα στη μέρα. Μία φέτα ψωμί ολικής άλεσης με μαργαρίνη και ένας φυσικός χυμός , είναι ένα ιδανικό πρωινό για να ξεκινήσεις τη μέρα σου.

Μεσημεριανό

Το μεσημεριανό πρέπει να είναι ένα πλήρες γεύμα και να συνοδεύεται από μια σαλάτα πλούσια σε φυτικές ίνες

Βραδινό

Οι περισσότεροι από εμάς τρώμε λίγο πριν κοιμηθούμε και δε θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερο λάθος. Το βραδινό πρέπει να είναι ένα ελαφρύ γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνες και να καταναλώνεται 2-3 ώρες πριν τον ύπνο ώστε να μη διαταράσσεται αυτός.

Παρόλα αυτά, η διατροφή μας δεν πρέπει να περιλαμβάνει μόνο 3 βασικά γεύματα καθώς αυτά δεν αρκούν. Ενδιάμεσα είναι απαραίτητο να υπάρχουν μικρά σνακ όπως λίγοι ξηροί καρποί, ένα φρούτο, ένα τοστ ή συνδυασμούς τροφών ( π.χ μια φέτα ψωμί με μαργαρίνη soft και μια φέτα τυρί) ώστε ο μεταβολισμός να δουλέψει σωστά και να κάψει όσο το δυνατόν περισσότερες θερμίδες.

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.