Εγκυμοσύνη τα Χριστούγεννα ; Τι πρέπει να προσέξετε

Εγκυμοσύνη τα Χριστούγεννα ; Τι πρέπει να προσέξετε

Οι γιορτές είναι μία ανάσα μακριά και για εσάς είναι διπλή χαρά καθώς περιμένετε το μωρό σας.

Καθώς όμως οι πρωινές ναυτίες, το πρήξιμο και οι καούρες δε γνωρίζουν από γιορτές για να μπορέσετε να τις απολαύσετε χωρίς πολλές στερήσεις και άγχος, μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές.

 

  • Αν φιλοξενείτε εσείς το γιορτινό τραπέζι, φροντίστε να μην πάρετε πάνω σας όλο το βάρος των προετοιμασιών. Ζητήστε από την οικογένεια και τους φίλους σας να σας βοηθήσουν και εσείς μην το παρακάνετε καθώς το σώμα σας καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια να στηρίξει εσάς και το μωρό σας. Ένας μικρός μεσημεριανός ύπνος είναι απαραίτητος για να ξεκουράζετε το σώμα σας και τα πόδια σας από την ορθοστασία.

 

  • Καθώς τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή που χαρακτηρίζεται από πολλά φαγητά και γλυκά είναι σημαντικό να συγκρατηθείτε και να μην καταφύγετε σε υπερβολές. Για να μη στερηθείτε τίποτα, μπορείτε να δοκιμάσετε από όλα αλλά σε μικρές ποσότητες για να αποφύγετε αργότερα στομαχικές διαταραχές.

 

  • Πολύ σημαντικό είναι να αποφύγετε τα πικάντικα φαγητά, τα μισοψημένα κρέατα, τα μπλε τυριά τύπου ροκφόρ αλλά και τα γλυκά που περιέχουν ωμά αυγά. Αν δε γνωρίζετε την ποιότητα των φαγητών είναι καλύτερο να τα αποφύγετε.

 

  • Σίγουρα γνωρίζετε πως η κατανάλωση αλκοόλ πρέπει να είναι πολύ περιορισμένη την περίοδο της εγκυμοσύνης καθώς μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη του παιδιού σας. Τις γιορτινές όμως ημέρες είναι πιο δύσκολο να συγκρατηθείτε όταν όλοι γύρω σας πίνουν. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να μη ξεχνάτε την κατανάλωση με μέτρο ή ακόμα καλύτερα μπορείτε να απολαύσετε μη αλκοολούχα ποτά.

 

  • Επειδή στα γιορτινά τραπέζια , συγκεντρώνεται πολύς κόσμος σε μικρούς χώρους, προσπαθήστε να αποφύγετε δωμάτια με πολύ καπνό και ανθρώπους που είναι άρρωστοι ώστε να μην κολλήσετε κάποια ίωση.

 

Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι συνυφασμένη με αρκετά απαγορευτικά, ωστόσο οι γιορτές των Χριστουγέννων δε χρειάζεται να σας αγχώνουν και να σας βρουν μακριά από τα οικογενειακά τραπέζια. Με λίγη περισσότερη προσοχή και τη σκέψη ότι αποφασίζετε για 2, μπορείτε να απολαύσετε και εσείς τα Χριστούγεννα πριν πάρετε στην αγκαλιά σας το καινούριο μέλος της οικογένειας σας .

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.