Επιλέγουμε ξηρούς καρπούς

Επιλέγουμε ξηρούς καρπούς

Σύμφωνα με τους διατροφολόγους κατά τη διάρκεια της ημέρας πρέπει να καταναλώνουμε τρία κυρίως γεύματα  και δύο σνακ μεταξύ αυτών. Για τη υιοθέτηση μιας υγιεινής διατροφής θα πρέπει εκτός από τα κυρίως γεύματα και τα σνακ να είναι υγιεινά και να αποτελούν πηγή θρεπτικών συστατικών και ενέργειας. Ένα τέτοιο σνακ είναι οι ξηροί καρποί.

Τα καρύδια, τα αμύγδαλα και τα φουντούκια είναι ξηροί καρποί των οποίων η θρεπτική τους αξία είναι υψηλή, καθώς είναι πλούσια σε πολυακόρεστα και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα (ω – 6 και ω – 3), βιταμίνη Ε, φλαβονοειδή, φυτοστερόλες, φυτικές ίνες και φυτικές στερόλες. Παράλληλα, η κατανάλωση ξηρών καρπών βοηθά στη διατήρηση των επιπέδων χοληστερόλης σε φυσιολογικά επίπεδα, διατηρώντας υγιή την καρδιά.

Για το δεκατιανό ή το απογευματινό σας σνακ, προτιμήστε μια χούφτα ανάλατους ξηρούς καρπούς ή προσθέστε τους στο γιαούρτι ή τη σαλάτα σας.

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.