Φαγητό στο χέρι …. τι επιλογές έχω ;

Φαγητό στο χέρι …. τι επιλογές έχω ;

Πολλά άρθρα έχουν γραφεί για φαγητά και σνακ που μπορείτε να τρώτε στο σπίτι ή στη δουλειά και σας βοηθούν στο να διατηρήσετε τη δίαιτα σας και μια ισορροπημένη διατροφή. Τι γίνεται όμως όταν είστε για ψώνια ή εξωτερικές δουλείες και γενικά πρέπει να φάτε κάτι γρήγορα και στο πόδι ; Πολλές θερμίδες κρύβονται σε αυτές τις περιπτώσεις και είναι πραγματικά εύκολο να τις αποφύγετε με τις παρακάτω συμβουλές :

 

Ξηροί καρποί και φρούτα

Σίγουρα έχετε ξανακούσει πολλές φορές αυτό το διατροφικό συνδυασμό και αυτό γιατί είναι πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά και ενέργεια ενώ σας επιβαρύνουν με ελάχιστες θερμίδες. Επιπλέον, είναι πολύ εύκολο να τα καταναλώσετε γρήγορα και στο πόδι.

 

Χειροποίητο σάντουιτς

Αντί να αγοράζετε τοστάκια ή σαντουιτσάκια από έξω γιατί δεν προετοιμάζετε ένα από το σπίτι σας έτσι ώστε να είστε σίγουροι για τα συστατικά που έχει μέσα και να κάνετε και οικονομία ; Ένα χειροποίητο σάντουιτς με ψωμί ολικής άλεσης, μαργαρίνη, άπαχη γαλοπούλα, μαρούλι και ντομάτα είναι ένα γευστικό παράδειγμα ενός σπιτικού σνακ που το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σας κρατήσει χορτάτους επιβαρύνοντας σας με ελάχιστες θερμίδες.


Φυσικοί χυμοί

Αν δεν προλαβαίνετε καν να φάτε και θέλετε κάτι ακόμα πιο γρήγορο και υγιεινό να σας τονώσει , δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από ένα φυσικό χυμό που έχετε φτιάξει από το σπίτι σας. Προμηθευτείτε με τον αγαπημένο σας θερμό και βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει δημιουργώντας ένα smoothie με τα φρούτα εποχής που επιθυμείτε.

 

Άλλες επιλογές

Επειδή όμως μπορεί ανήκετε και εσείς στην κατηγορία των ανθρώπων που φεύγοντας από το σπίτι δεν προλαβαίνουν να πάρουν ούτε αυτά που χρειάζονται μέσα στη μέρα, πόσο μάλλον να προετοιμάσουν κάτι για να φάνε, μπορείτε να αγοράσετε κάτι απέξω. Το να πάρετε κάτι έτοιμο δε συνεπάγεται αυτόματα ότι θα περιέχει πολλές περιττές θερμίδες ή θα είναι ανθυγιεινό. Μπορείτε για παράδειγμα να αγοράσετε ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης, πολύπορα κριτσίνια ή ολικής άλεσης ή κάποιο γιαούρτι. Εξάλλου πολλά μαγαζιά όπως φούρνοι έχουν πλέον στα προϊόντα τους πιο υγιεινές αλλά εξίσου νόστιμες επιλογές όπως μάφιν με χαμηλά λιπαρά ή πίτες ολικής άλεσης τυλιγμένες με διαιτητικό περιεχόμενο.

Το φαγητό στο χέρι μπορεί να σας επιβαρύνει με πολλές περιττές θερμίδες αλλά αν ξέρετε τους τρόπους είναι εύκολο να τις αντικαταστήστε με θρεπτικά συστατικά που θα σας δώσουν την απαιτούμενη ενέργεια που χρειάζεστε για να περάσετε τη μέρα σας.

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.