Φάτε ελαφριά το βράδυ

Φάτε ελαφριά το βράδυ

Είναι γνωστή η συμβουλή «Μη φάτε βαριά πριν κοιμηθείτε», ωστόσο όταν έρχεται η ώρα της εφαρμογής, τότε δυσχεραίνει η κατάσταση. Παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές για να αποφύγετε την «βαρυστομαχιά» τα βράδια και να κοιμηθείτε όμορφα.

  1. Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα πλούσιο και υγιεινό πρωινό, αυτό θα σας δώσει την απαιτούμενη ενέργεια για να αντεπεξέλθετε στις απαιτήσεις της ημέρας. Επιπλέον, θα αποφύγετε τα άσκοπα τσιμπολογήματα.
  2. Αποφύγετε να μείνετε νηστικοί κατά της διάρκεια της ημέρας. Πέρα από το πρωινό σας, καταναλώστε το μεσημεριανό και τα ενδιάμεσα σνακ. Έτσι, όταν έρθει η ώρα του βραδινού δεν θα έχετε έντονη την αίσθηση της πείνας.
  3. Πριν το βραδινό φάτε ένα σνακ. Περίπου 1-2 ώρες πριν το βραδινό σας γεύμα καταναλώστε ένα ελαφρύ σνακ όπως γιαούρτι ή φρούτο εποχής.
  4. Διαμορφώστε τις κατάλληλες συνθήκες για την κατανάλωση του βραδινού. Αποφύγετε να τρώτε μπροστά στην οθόνη τους υπολογιστή ή της τηλεόρασης. Αντίθετα προτιμήστε το τραπέζι της κουζίνας , παρέα με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Μερικές προτάσεις για βραδινό είναι οι ακόλουθες:

  • Τοστ με γαλοπούλα και άπαχο τυρί
  • Τονοσαλάτα
  • Ωμά λαχανικά ή βραστά
  • Γιαούρτι με φρούτα εποχής
  • Σάντουιτς και σαλάτα

 

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.