Φυτικές ίνες, οι πολύτιμες

Φυτικές ίνες, οι πολύτιμες

Οι φυτικές ίνες αποτελούν ένα σημαντικό συστατικό που πρέπει όλοι να εντάξουμε στη διαστροφή μας, ο λόγος που τις καθιστά τόσο σημαντικές είναι ότι έχουν την ιδιότητα να διέρχονται από τον οργανισμό μας χωρίς όμως να απορροφώνται. Σύμφωνα με έρευνες οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου, στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, των επιπέδων της γλυκόζης του αίματος και βοηθάει στον καλύτερο έλεγχο του σωματικού βάρους.

Από τα παραπάνω αντιλαμβάνεστε ότι ένταξη των φυτικών ινών στη διατροφή μας είναι απαραίτητη. Ακολουθούν τρόποι για να το επιτύχετε:

Διαλέξτε προϊόντα ολικής άλεσης
Το ρύζι, τα ζυμαρικά και το ψωμί ολικής άλεσης, αποτελούν πηγές φυτικών ινών. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα ζυμαρικά ολικής άλεσης έχουν διπλάσια ποσότητα φυτικών ινών από τα απλά ζυμαρικά.

Φάτε φρούτα
Καταναλώστε φρούτα όπως αχλάδια, μήλα, φράουλες, ροδάκινα, βερίκοκα και πορτοκάλια. Αποτελούν πηγές φυτικών ινών. Προσπαθήστε να καταναλώσετε τα φρούτα, αφού τα έχετε πλύνει πολύ καλά και όπου είναι εφικτό, με τη φλούδα τους.

Πείτε ναι στα όσπρια
Δύο φορές την εβδομάδα φάτε όσπρια ως κυρίως γεύμα. Οι φακές, τα ρεβίθια και τα φασόλια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.

Εμπλουτίστε τα πιάτα σας με λαχανικά
Όταν λαμβάνετε το κυρίως γεύμα, προσπαθήστε το μισό σας πιάτο να περιέχει λαχανικά είτε βραστά είτε ωμά. Επίσης, κάθε γεύμα να το συνοδεύετε με σαλάτα εποχής.

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.