Φθινόπωρο και Παιδί: Ώρα για αλλαγές στη διατροφή

Φθινόπωρο και Παιδί: Ώρα για αλλαγές στη διατροφή

Το καλοκαίρι μικροί και μεγάλοι ζούμε πιο ξέγνοιαστα και υιοθετούμε, τις περισσότερες τουλάχιστον φορές, ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες.  Όμως, τώρα είναι ο Σεπτέμβρης εδώ και μαζί με την έναρξη των σχολείων μας «επιβάλλει» να επανέλθουμε και στις υπόλοιπες υποχρεώσεις μας. Το παιδί λοιπόν θα χρειαστεί  να προσαρμοστεί στην επιστροφή του στο σχολείο, ενώ για να ανταπεξέλθει στις καθημερινές του υποχρεώσεις οι γονείς πρέπει να φροντίσουν για τη σωστή διατροφή του. Σας παραθέτουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές:

  • Να τρώει καλό πρωινό
    Το πρωινό αποτελεί το σημαντικότερο γεύμα για τα παιδιά, δυστυχώς όμως, πολλές φορές λόγω έλλειψης χρόνου των γονιών τα παιδιά δεν προλαβαίνουν να πάρουν πρωινό. Φροντίστε να ξυπνάτε τα παιδιά σας λίγο νωρίτερα για να έχουν τον χρόνο να φάνε ένα θρεπτικό πρωινό. Ενδεικτικά πρωινό αποτελεί ένα ποτήρι γάλα και μια φέτα ψωμί με μαργαρίνη και μέλι.
  • Ετοιμάστε ένα υγιεινό σνακ για το σχολείο
    Καλό είναι να ετοιμάσετε από το προηγούμενο βράδυ ένα κολατσιό για το σχολείο έτσι ώστε να  αποφύγει να αγοράσει κάτι ανθυγιεινό από το κυλικείο του σχολείου ή το περίπτερο. Για παράδειγμα μπορείτε να ετοιμάσετε ένα τοστ με τυρί και γαλοπούλα ή γιαούρτι με φρούτα.
  • Φροντίστε να μην υπάρχουν ανθυγιεινοί «πειρασμοί» στο σπίτι
    Την επόμενη φορά που θα πάτε σούπερ μάρκετ εφοδιαστείτε με λαχανικά, φρούτα, υγιεινά σνακ και γαλακτοκομικά προϊόντα. Έτσι, τα παιδιά όταν θα πεινάσουν θα έχουν να επιλέξουν κάτι υγιεινό ως ενδιάμεσο γεύμα.

Χωρίς αμφιβολία, ο Σεπτέμβρης που σηματοδοτεί και την έναρξη του Φθινοπώρου είναι ένας μήνας προσαρμογής για όλους μας. Με τις παραπάνω συμβουλές πιστεύουμε ότι μπορείτε να βοηθήσετε τα παιδιά σας να προσαρμοστούν πιο εύκολα και να εξασφαλίσετε γι΄ αυτά έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.