Γιατί να επιλέξω την υγιεινή διατροφή

Γιατί να επιλέξω την υγιεινή διατροφή

Η υγιεινή διατροφή παρέχει πολλές ουσίες που χρειάζεται το σώμα ώστε να είναι υγιές. Έχει ποικιλία και είναι πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, ενώ περιέχει ελάχιστα κορεσμένα λιπαρά, τα οποία βρίσκονται σε προϊόντα όπως τα γλυκά του εμπορίου, το κρέας, το πλήρες γάλα, το αγελαδινό βούτυρο και τι τυρί. Η διατροφή πρέπει να καλύπτει τις ανάγκες του σώματος σε ενέργεια συμβάλλοντας παράλληλα στη διατήρηση του φυσιολογικού βάρους. Πάνω απ’ όλα, τη διατροφή σας πρέπει να την απολαμβάνετε!

Συγκριτικά με τις προηγούμενες γενιές η διατροφή μας έχει αλλάξει ριζικά. Αυτό συμβαίνει καθώς συχνά περιέχει πολλά, κορεσμένα λιπαρά, αλάτι και ζάχαρη και ελάχιστα μη επεξεργασμένα τρόφιμα, φρούτα και λαχανικά. Γι’ αυτό εξάλλου είναι και πολλές οι παθήσεις που οφείλονται στη μη ισορροπημένη διατροφή.

Ωστόσο, με την υγιεινή διατροφή, ελαττώνεται ο κίνδυνος  καρδιοπαθειών και άλλων παθήσεων, όπως κάποιες μορφές καρκίνου και διαβήτη. Η υγιεινή διατροφή είναι ιδιαίτερα ευεργετική για την καρδιά σας. Επιδρά με διάφορους τρόπους όπως π.χ. βοηθά να διατηρείται η ποσότητα χοληστερίνης στο αίμα σε φυσιολογικά επίπεδα, βοηθά να βελτιώσετε την αρτηριακή πίεση και να μην πάρετε βάρος. Εκτός από τα θέματα υγείας, η υγιεινή διατροφή μπορεί επίσης να βελτιώσει την αυτοπεποίθηση και την εμφάνισή της.

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.