Η απομυθοποίηση των σνακ

Η απομυθοποίηση των σνακ

Ήρθε ο καιρός να απενοχοποιήσουμε τα σνακ και τις  περιττές θερμίδες που θεωρούμε ότι μας προσφέρουν. Τα σνακ, στην πραγματικότητα,  σας βοηθούν στην προσπάθεια σας να χάσετε βάρος καθώς μπορούν να λειτουργήσουν ως συνδετικό κρίκος ώστε να ξεκλέψετε κάποιες θερμίδες από τα κυρίως γεύματα σας.

Φυσικά δεν αναφερόμαστε σε οποιοδήποτε είδους σνακ ή σε απεριόριστες ποσότητες. Για να επωφεληθείτε από τα καθημερινά σνακ που καταναλώνετε , αρκεί να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές :

 

  • Τα σνακ σε καμία περίπτωση δε υποκαθιστούν τα γεύματα. Για αυτό και δεν πρέπει να παραλείπετε κάποιο γεύμα υποκαθιστώντας το με κάποιο σνακ καθώς πολλές φορές το μικρό τους μέγεθος ξεγελάει όσον αφορά την πλούσια θερμιδική τους αξία.
  • Τα σνακ είναι συμπληρωματικά στη διατροφή μας για αυτό και δε θα πρέπει να ξεπερνούν τις 200 θερμίδες. Επομένως, επιλέξτε σνακ όπως μία χούφτα αμύγδαλα, ένα μήλο ,μία φέτα ψωμί με μαργαρίνη ήένα φρούτο εποχής.
  • Φυσικά, δεν πρέπει να καταφεύγουμε σε υπερβολές για αυτό και πρέπει να υπολογίζετε τις θερμίδες των σνακ συμπληρωματικά σε αυτές των κυρίων γευμάτων σας. Η ιδανική κατανάλωση είναι 2 σνακ την ημέρα ανάμεσα στα κύρια γεύματα.
  • Ο καλύτερος τρόπος να ελέγχετε τις θερμίδες που προσλαμβάνετε από τα σνακ σας είναι να τα προετοιμάζετε από το σπίτι. Με τον τρόπο αυτό και ελέγχετε τη θερμιδική αλλά και θρεπτική αξία που λαμβάνετε αλλά και εξοικονομείτε χρήματα.

Τα σνακ δεν αποτελούν περιττές λιχουδιές που πρέπει να αποφεύγετε με κάθε τρόπο. Με μέτρο η κατανάλωση τους, μόνο καλή μπορεί να αποβεί για τον οργανισμό και τη δίαιτα σας.

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.