Η διατροφική αξία του τσαγιού

Η διατροφική αξία του τσαγιού

Οι επιστήμονες υγείας  συχνά χαρακτηρίζουν το νερό ως το ιδανικό ρόφημα γιατί ενυδατώνει τον οργανισμό και έχει μηδενική θρεπτική αξία. Επιπλέον, το φυσικό μεταλλικό νερό παρέχει χρήσιμα συστατικά, όπως μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Όμως από διατροφικής άποψης, το τσάι θα μπορούσε επίσης να χαρακτηριστεί ως ιδανικό ρόφημα γιατί ενυδατώνει τον οργανισμό, έχει μηδενική Θερμιδική αξία όταν πίνεται σκέτο και προσφέρει αντιοξειδωτικές ουσίες που βοηθούν στη λειτουργία του οργανισμού. Το τσάι είναι επίσης μια καλή πηγή φθορίου που προστατεύει τα δόντια από την τερηδόνα και ενισχύει το σμάλτο των δοντιών.

Τι είναι πιο ωφέλιμο για τον οργανισμό, το πράσινο ή το μαύρο τσάι;
Υπάρχουν αρκετές μελέτες που επισημαίνουν ότι η τακτική κατανάλωση τσαγιού – μαύρου ή πράσινου – σε συνδυασμό με έναν υγιεινό τρόπο ζωής συμβάλλει στη βελτίωση της καρδιακής και καρδιαγγειακής λειτουργίας. Ο υγιεινός τρόπος ζωής περιλαμβάνει ισορροπημένη διατροφή, χαμηλή σε λιπαρά και πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, σε συνδυασμό με τακτική άσκηση. Ωφέλιμες ιδιότητες έχει και το μαύρο τσάι. όμως λόγω του διαφορετικού είδους φλαβονοειδών που περιέχει το καθένα συνιστάται η κατανάλωση και των δυο.

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.