Η σωστή διατροφή περιέχει λιπαρά…

Η σωστή διατροφή περιέχει λιπαρά…

Σύμφωνα με την έρευνα TNO το 2003 (The Netherlands Organisation for Applied Scientific Research) σχετικά με την πρόληψη θρεπτικών συστατικών, τα παιδιά τρώνε λιγότερα λιπαρά από όσα πρέπει, ενώ το ποσοστό των ανθυγιεινών, κορεσμένων λιπαρών στη διατροφή τους είναι σχετικά υψηλό. Η επιστημονική κοινότητα υποστηρίζει ότι τα λιπαρά έχουν ιδιαίτερη σημασία για τη σωστή ανάπτυξη του οργανισμό γιατί είναι βασική πηγή ενέργειας. Αρκεί οι γονείς να μπορούν να διακρίνουν τα «καλά» (ακόρεστα) από τα «κακά» (κορεσμένα) λιπαρά και να μαθαίνουν στα παιδιά τους να προτιμούν τα πρώτα και να αποφεύγουν τα δεύτερα.

Τα ακόρεστα λιπαρά είναι απαραίτητα για τη δόμηση των κυττάρων, καθώς και για το ανοσοποιητικό σύστημα. Λαμβάνοντας μέσα από τη διατροφή, π.χ ψάρι, ξηροί καρποί, ελαιόλαδο, φυτικά έλαια, καθώς και από προϊόντα που προέρχονται από αυτά, όπως η μαργαρίνη. Επίσης, βοηθούν στον έλεγχο της χοληστερίνης.

Τα κορεσμένα λιπαρά αυξάνουν την χοληστερόλη του αίματος και μακροπρόθεσμα τον κίνδυνο καρδιοαγγειακών νοσημάτων. Τα κορεσμένα λιπαρά βρίσκονται σε μεγαλύτερο ποσοστό σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης, αλλά και σε παρασκευάσματα που περιέχουν ζωικά λιπαρά.

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.