Υγιεινή διατροφή για υγιή ζωή

Υγιεινή διατροφή για υγιή ζωή

Η υγιεινή και ισορροπημένη  διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στη διασφάλιση μιας υγιούς ζωής. Μέσα από τη διατροφή μπορούμε να  εξασφαλίζουμε ένα υγιές σώμα και πνεύμα. Παρακάτω θα βρείτε συμβουλές για να το επιτύχετε:

 1. Προσθέστε άφθονες φυτικές ίνες στη διατροφή σας: Αντικαταστήστε το λευκό ψωμί και τα ζυμαρικά με προϊόντα ολικής άλεσης. Λαχανικά, φρούτα και όσπρια όπως τα φασόλια και οι φακές, είναι επίσης σημαντικές πηγές φυτικών ινών.
 2. Γίνεται δημιουργικοί με τη μαργαρίνη: Δοκιμάστε να τη βάλετε πάνω στις ψητές πατάτες ή τα λαχανικά. Επιπλέον, φτιάξτε μια φορά την εβδομάδα κέικ, ή δώστε γεύση στα μακαρόνια σας με μαργαρίνη.
 3. Γνωρίστε τα λιπαρά: Τα κορεσμένα λιπαρά, όπως αυτά που βρίσκονται στο αγελαδινό ή πρόβειο βούτυρο, τα γαλακτοκομικά προϊόντα πλήρη σε λιπαρά και τα λιπαρά κρέατα, θα πρέπει να αποφεύγονται ή τουλάχιστον να περιορίζονται διότι μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα της κακής χοληστερίνης. Τα πολυακόρεστα και μονοακόρεστα λιπαρά είναι καλύτερα για την υγεία και υπάρχουν σε τρόφιμα όπως, οι ξηροί καρποί, το ελαιόλαδο, το αβοκάντο, τα προϊόντα επάλειψης (μαργαρίνες) και τα λιπαρά ψάρια.
 4. Απλές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε στον τρόπο ζωής σας:
 • Αποφύγετε ή διακόψτε το κάπνισμα
 • Διατηρήστε ένα φυσιολογικό βάρος
 • Αν πίνετε αλκοόλ, κάντε το με μέτρο
 • Μάθετε να ελέγχετε το άγχος σας και χαλαρώστε
 1. Όσο πιο δραστήριοι είστε τόσο το καλύτερο:
 • Κατεβείτε από το λεωφορείο μια στάση νωρίτερα και περπατήστε
 • Σταθμεύστε το αυτοκίνητο σας πιο μακριά από τον προορισμό σας
 • Περπατήστε με πιο γρήγορο ρυθμό αντί για αργά και χαλαρά
 1. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο ή soft μαργαρίνη αντί για αγελαδινό βούτυρο: Τα φυτικά έλαια είναι πλούσια σε ακόρεστα λιπαρά. Αντικαταστήστε το αγελαδινό ή πρόβειο βούτυρο με μια καλής ποιότητας μαλακή μαργαρίνη που παράγεται από φυτικά λιπαρά
 2. Η υγιεινή διατροφή δεν χρειάζεται να είναι και βαρετή! Ψάξτε στο διαδίκτυο ή σε περιοδικά για νέες ιδέες υγιεινών συνταγών, εκτυπώστε ή κόψτε τη σελίδα με τις συνταγές που τράβηξαν την προσοχή σας και πειραματιστείτε!

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.