Κάνει κρύο καιρός για… σούπα!

Κάνει κρύο καιρός για… σούπα!

Οι αγαπημένες μας σούπες είναι από τις τροφές που συγκεντρώνουν τα περισσότερα πλεονεκτήματα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Δείτε παρακάτω γιατί:

  1. Ενυδατώνουν τον οργανισμό. Περιέχουν 45-75% νερό, το οποίο είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της υγείας του οργανισμού, ιδιαίτερα το χειμώνα που έχουμε την τάση να πίνουμε λιγότερο νερό. Η καλή ενυδάτωση, εκτός από τα γνωστά οφέλη που έχει για την επιδερμίδα, μπορεί να συμβάλλει και στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης. Επίσης, συνεισφέρει στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος.
  2. Βοηθούν στη διαχείριση του σωματικού βάρους. Οι σούπες περιέχουν πολλούς υδατάνθρακες και λίγα λιπαρά. Ως αποτέλεσμα, ζεσταίνουν τον οργανισμό, παρέχοντάς του ενέργεια με λιγότερες θερμίδες. Επιπλέον, είναι γνωστές για το αίσθημα κορεσμού που προκαλούν. Έρευνες υποστηρίζουν πως με την κατανάλωση περισσότερων των τριών μερίδων σούπα την εβδομάδα μπορούμε να αποκτήσουμε καλύτερη φυσική κατάσταση και μείωση του Δείκτη Μάζας Σώματος, καθώς και των επιπέδων χοληστερίνης.
  3. Είναι ένας εύκολος τρόπος να καταναλώσουμε λαχανικά. Οι σούπες λαχανικών , ως μέρος ενός ισορροπημένου διαιτολογίου , βοηθούν τον ανθρώπινο οργανισμό να επιτύχει την ευεργετική για την υγεία του πρόσληψη βιταμινών, αντιοξειδωτικών στοιχείων και φυτικών ινών που προσφέρουν τα λαχανικά. Υπάρχουν μελέτες που υποστηρίζουν ότι οι σούπες  που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λαχανικά ( > 75%), μειώνουν το οξειδωτικό στρες και τους φλεγμονώδεις δείκτες.
  4. Είναι εύπεπτες. Τόσο οι εδώδιμες διαιτητικές φυτικές ίνες, που περιέχονται στις σούπες λαχανικών, όσο και το νερό παίζουν σημαντικό ρόλο στην καλή λειτουργία του εντέρου. Οι φυτικές ίνες είναι αναγνωρισμένες για την ευεργετική τους επίδραση στην ομαλή λειτουργία του εντέρου και την πρόληψη ασθενειών που σχετίζονται με αυτό. Κατά συνέπεια η κατανάλωση σούπας, συμβάλλει θετικά στην φυσιολογική λειτουργία του εντέρου και ενισχύει την λειτουργία της χώνευσης.
  5. Ηρεμούν και χαλαρώνουν τον οργανισμό. Οι σούπες, εκτός από την τόνωση του οργανισμού, έχουν συνδεθεί και με την απόλαυση. Φέρνουν στο μυαλό μας εικόνες ενός ζεστού οικογενειακού περιβάλλοντος με πρωταγωνιστή ένα αχνιστό πιάτο λαχταριστής σούπας. Αφεθείτε στο άρωμα και τη γεύση αυτού του τόσο πλούσιου και ωφέλιμου γεύματος και επιτρέψτε του να σας πλημμυρίσει από ζεστασιά και ευεξία.

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.