Καταρρίψτε τους μύθους της διατροφής

Καταρρίψτε τους μύθους της διατροφής

Υπάρχουν πολλοί μύθοι περί διατροφής και εμείς σας παρουσιάζουμε τους συχνότερους …

Τα light τρόφιμα παχαίνουν

Ένας πολυσυζητημένος μύθος είναι πως τα light τρόφιμα προσδίδουν περισσότερες θερμίδες από τα κανονικά, επομένως καλύτερα να αποφεύγονται. Αυτή η γνωστή παρεξήγηση υφίσταται γιατί οι άνθρωποι καταλήγουν να τρώνε περισσότερες ποσότητες light προϊόντων από όσο θα έτρωγαν από τα κανονικά. Προφανώς και σε τέτοιες περιπτώσεις λαμβάνονται περισσότερες θερμίδες για αυτό και πρέπει η αντικατάσταση με light προϊόντα να γίνεται διατηρώντας ίδιες ποσότητες κατανάλωσης.

Δεν πρέπει να τρώμε αργά το βράδυ

Άλλος ένας μύθος που προκύπτει από λανθασμένη πληροφόρηση. Ένα ισορροπημένο γεύμα δεν παχαίνει ότι ώρα και αν το καταναλώσουμε. Αυτό που κάνει πολλούς ανθρώπους να πιστεύουν ότι το βραδινό μετά τις 20:00 παχαίνει , δεν έχει να κάνει με την ώρα αλλά με την ποιότητα του φαγητού. Λόγω έλλειψης χρόνου οι περισσότεροι άνθρωποι δεν τρέφονται σωστά μέσα στη μέρα οπότε το βράδυ καταφεύγουν σε υπερβολές είτε στην ποσότητα είτε στην ποιότητα.

Προτιμήστε μαύρο ψωμί αντί για άσπρο για απώλεια κιλών

Το μαύρο ψωμί αντίθετα με αυτό που πιστεύουν πολλοί δεν έχει λιγότερες θερμίδες από το λευκό. Απλά διαθέτει περισσότερα θρεπτικά συστατικά για αυτό και αυξάνεται η διατροφική του αξία. Η ίδια εξήγηση υφίσταται και σε αυτούς που πιστεύουν πως το μέλι παχαίνει λιγότερο από τη ζάχαρη. Τόσο το μαύρο ψωμί όσο και το μέλι έχουν σχεδόν τις ίδιες θερμίδες με τα αντικαταστατά τους , απλά προτείνονται λόγω των αυξημένων θρεπτικών συστατικών τους.

Τα μακαρόνια πρέπει να αποφεύγονται για απώλεια κιλών

Αυτό και αν είναι από τα συνηθισμένα λάθη που ακούγονται από τους περισσότερους ανθρώπους. Τα μακαρόνια ως τρόφιμο από μόνο του δεν παχαίνει. Το μαγείρεμα τους με βούτυρο αγελαδινό ή πρόβειο, κρέμες γάλακτος και άλλα είναι αυτό που προσθέτει όλες αυτές τις περιττές θερμίδες. Εξάλλου, κοιτώντας τη διατροφική πυραμίδα θα δείτε τα μακαρόνια να βρίσκονται ανάμεσα στα τρόφιμα που πρέπει να καταναλώνονται όσο το δυνατόν συχνότερα λόγω της υψηλής διατροφικής τους αξίας.

Οι μύθοι που ακολουθούν τη διατροφή είναι πολλοί και προέρχονται κυρίως από ελλιπή πληροφόρηση. Όταν όμως επιθυμείτε μία ισορροπημένη δίαιτα καλό είναι να γνωρίζετε την πραγματική διατροφική αξία κάθε τροφίμου, ώστε να μην το αποφεύγετε αδίκως και να καταναλώνετε άλλο στη θέση του θεωρώντας πως αυτό σας ωφελεί. Το μόνο σίγουρο είναι πως μια επίσκεψη στο διατροφολόγο σας θα σας λύσει όλες τις απορίες και θα σας βοηθήσει να μάθετε ότι χρειάζεστε περί σωστής διατροφής.

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.