Λιπαρά: Απαραίτητα στη διατροφή μας

Λιπαρά: Απαραίτητα στη διατροφή μας

Έχει  υποστηριχθεί η άποψη ότι τα λιπαρά αποτελούν κίνδυνο για την υγεία μας και είναι καλό να αποφεύγονται όταν αυτό είναι δυνατό. Ωστόσο, παραβλέπουμε μερικά πράγματα ζωτικής σημασίας.

  • Τα λιπαρά αποτελούν πηγή ενέργειας και ευεξίας. Ειδικά το πρωινό πρέπει να είναι πλούσιο σε καλά λιπαρά για να προσλαμβάνουμε την απαραίτητη ενέργεια. Οι soft μαργαρίνες που περιέχουν «καλά» και απαραίτητα λιπαρά, ενώ ταυτόχρονα δεν περιέχουν trans λιπαρά, είναι η καλύτερη επιλογή για ένα ισορροπημένο πρωινό.
  • Κάποια από τα ω-6 και ω-3 λιπαρά ο οργανισμός μας δεν μπορεί να τα συνθέσει και είναι απαραίτητο να τα λαμβάνουμε από τη διατροφή μας. Τα ω-6 και ω-3 λιπαρά βοηθούν στη δόμηση και ομαλή λειτουργία των κυτταρικών μεμβρανών, καθώς και στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων.
  • Οι λιποδιαλυτές βιταμίνες Α, D και E είναι απαραίτητα για την υγεία μας και τις συναντάμε σε τρόφιμα που περιέχουν λιπαρά, όπως τα φυτικά έλαια και οι μαργαρίνες. Συγκεκριμένα, η Βιταμίνη Α θωρακίζει το ανοσοποιητικό μας  σύστημα, βοηθάει να έχουμε καλή όραση και υγεία στο δέρμα. Η Βιταμίνη D βοηθά να έχουμε γερά κόκκαλα και δόντια ενώ η Βιταμίνη Ε  είναι απαραίτητη για την αντιοξειδωτική προστασία του δέρματος και των κυτταρικών μεμβρανών.

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.