Λιπαρά και τρίτη ηλικία

Λιπαρά και τρίτη ηλικία

Η ένταξη των λιπαρών είναι απαραίτητη στην διατροφή μας. Βέβαια ανάλογα την ηλικιακή φάση, μεταβάλλονται και οι ανάγκες πρόληψης λιπαρών.

Στην τρίτη ηλικία, η κύρια αιτία θανάτου οφείλεται στις καρδιαγγειακές παθήσεις και παράλληλα, οι πιθανότητες εμφάνισης στεφανιαίου νόσου παραμένουν ψηλές τόσο στα ηλικιωμένα άτομα, όσο και σε νεότερους σε ηλικία. Τα ω-3  πολυακόρεστα λιπαρά συμβάλλουν στην μείωση πυκνότητας του αίματος, τη μείωση τριγλυκεριδίων και αρρυθμιών.

Για τον έλεγχο παραγόντων της στεφανιαίου νόσο, ωφέλιμο θα είναι να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές:

  1. Επιλέξτε λιγότερα κορεσμένα και τρανς λιπαρά στη διατροφή σας. Αντίθετα, επιλέξτε ελαιόλαδο και μαλακές μαργαρίνες που προέρχονται από φυτικά έλαια
  2. Προσπαθήστε να διατηρήσετε το βάρος σας σε φυσιολογικά επίπεδα
  3. Ασκηθείτε περισσότερο
  4. Ελαττώστε ή κόψτε το κάπνισμα
  5. Καταναλώστε πολλά φρούτα, λαχανικά και όσπρια

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.