Μαθαίνουμε το παιδί μας να τρώει σωστά

Μαθαίνουμε το παιδί μας να τρώει σωστά

Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες μητέρες είναι ότι τα παιδιά τους έχουν την τάση να επιλέγουν ανθυγιεινά φαγητά και δυσκολεύονται να τους μεταπείσουν. Παρακάτω θα βρείτε μερικές ιδέες να κάνετε τα παιδιά σας να δουν το υγιεινό φαγητό με «άλλο μάτι».

  1. Αποφύγετε τα έτοιμα σνακς: Στην επόμενη φορά που θα πάτε στο σουπερ μάρκετ, εφοδιαστείτε με φρούτα εποχής ή αποξηραμένα, ανάλατους ξηρούς καρπούς και γαλακτοκομικά προϊόντα σε χαμηλά λιπαρά. Έτσι, όταν το παιδί σας θα θέλει να καταναλώσει ένα σνακ θα υπάρχουν διαθέσιμες μόνο υγιεινές επιλογές.
  2. Συνοδέψτε τα γεύματα με λαχανικά: Προσπαθήστε κάθε κυρίως γεύμα να το συνοδεύεται με μια πράσινη σαλάτα. Κατ’ αυτό τον τρόπο το παιδί θα εξοικειώνεται με τον υγιεινό τρόπο διατροφής.
  3. Επιλέξτε πρωτότυπα σερβίτσια: Κάντε την ώρα του φαγητού διασκεδαστική. Σερβίρετέ του τα φαγητά σε πιάτα με περίεργα χρώματα ή να αποτυπώνονται οι αγαπημένοι του ήρωες.
  4. Μαγειρέψτε μαζί: Προσκαλέστε το παιδί σας να ετοιμάσετε μαζί το φαγητό της ημέρας, το οποίο θα είναι με αγνά και υγιεινά υλικά.

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.