Μαζί με το κρύο έρχονται και οι σούπες …

Μαζί με το κρύο έρχονται και οι σούπες …

Τώρα που η θερμοκρασία πέφτει όλοι αναζητούμε περισσότερο ένα βαθύ πιάτο λαχταριστής, αχνιστής σούπας . Και τα οφέλη από την κατανάλωση τους είναι πολλά :


Περιέχουν λαχανικά

Πολλές σούπες έχουν ως κύριο συστατικό τους τα λαχανικά, επομένως αν δεν σας αρέσουν ωμά ένα εξαιρετικός τρόπος να τα εντάξετε στη διατροφή σας είναι να τα μαγειρέψετε με αυτόν τον τρόπο. Μία μικρή συμβουλή είναι πως αυτός είναι και ένας εξαιρετικός τρόπος να καμουφλάρετε τα λαχανικά που θέλετε να τρώνε τα παιδιά σας.


Περιέχουν πρωτεΐνες

Εκτός από τα οφέλη των λαχανικών ,συγκεκριμένα είδη σούπας όπως η κοτόσουπα η κρεατόσουπα ή η ψαρόσουπα είναι και πηγές πρωτεϊνών και βιταμινών απαραίτητων για τον οργανισμό σας το χειμώνα. Επομένως είναι καλό να τις εντάξετε στο διαιτολόγιο σας μία φορά την εβδομάδα.

 

Βοηθούν στα κρυολογήματα

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί όταν είμαστε άρρωστοι συνήθως τρώμε σούπες ; Κυρίως λοιπόν οι κοτόσουπες, έχουν αντιφλεγμονώδες ιδιότητες που βοηθούν στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων του κρυώματος και επιπλέον είναι πολύ ελαφριές και εύπεπτες από τον οργανισμό μας.

 

Βοηθούν στην ενυδάτωση του οργανισμού

Το γεγονός ότι αποτελούνται από ποσοστό μεγαλύτερο του 50 % από νερό, κάνει κατανοητό τις ωφέλειες που αποκομίζει κάποιος από την κατανάλωση τους. Επιπλέον , όπως ακριβώς το νερό επιφέρει ένα αίσθημα κορεσμού έτσι και οι σούπες λόγω της υψηλής περιεκτικότητας τους σε αυτό προκαλούν γρήγορα το ίδιο συναίσθημα. Επομένως, οι σούπες μπορούν να καταναλώνονται άφοβα από ανθρώπους που προσέχουν τη διατροφή τους και στοχεύουν στην απώλεια βάρους.

 

Αν εντάξετε στη διατροφή σας τις σούπες , θα αποκομίσετε πολλά οφέλη χωρίς καμία επιβάρυνση για τον οργανισμό σας (αρκεί να μην κάνετε προσθήκες πλούσιες σε λιπαρά) , επομένως δοκιμάστε τες άφοβα !!!

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.