Ομάδες τροφών που πρέπει να προσλαμβάνουμε

Ομάδες τροφών που πρέπει να προσλαμβάνουμε

Για την ύπαρξη μια ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής δεν πρέπει να αποκλείουμε καμία ομάδα τροφών. Παρακάτω θα βρείτε τις τέσσερις ομάδες τροφών που πρέπει να συμπεριλαμβάνει το διατροφολόγιο σας για να έχετε πάντα υγεία και ευεξία.

Λαχανικά και φρούτα
Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι γνωστά για τα θρεπτικά τους συστατικά. Καταναλώστε τουλάχιστον 5 μερίδες την ημέρα. Μπορείτε να τα καταναλώσετε ως σνακ στα ενδιάμεσα γεύματα ή να συνοδέψετε το φαγητό σας με μια σαλάτα.

Υδατάνθρακες
Τους υδατάνθρακες θα τους βρείτε στο ψωμί, στο ρύζι και στα ζυμαρικά, και αποτελούν τη βάσης της πυραμίδας της Μεσογειακής Διατροφής.  Σας παροτρύνουμε να επιλέγετε προϊόντα ολικής άλεσης  που είναι πιο υγιεινά.

Πρωτεΐνες
Το κρέας, το ψάρι, οι ξηροί καρποί και τα όσπρια αποτελούν σημαντικές πηγές πρωτεϊνών. Προσπαθήστε να καταναλώνετε τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα ψάρι και όσπρια. Επίσης, καλό είναι να αποφύγετε το κόκκινο κρέας και να επιλέγετε κοτόπουλο ή γαλοπούλα.

Γαλακτοκομικά προϊόντα και Γάλα
Το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι πηγές ασβεστίου, απαραίτητο για τον οργανισμό μας. Προτιμήστε τα προϊόντα που είναι σε χαμηλά λιπαρά.

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.