Παιδί: Διατροφή πριν την άσκηση

Παιδί: Διατροφή πριν την άσκηση

Αναμφισβήτητα το πρόγραμμα των μικρών  μας φίλων είναι βεβαρυμμένο καθημερινά με πολλές υποχρεώσεις και δραστηριότητες, η  άσκηση αποτελεί ένα μέρος αυτών των δραστηριοτήτων.  Για να μπορέσει να ανταπεξέλθει και να έχει καλύτερη απόδοση στις αθλητικές του δραστηριότητες το παιδί σας, απαιτείται μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή.

Αρχικά, είναι πολύ σημαντικό να ξεκινάει την μέρα του με ένα θρεπτικό και πλούσιο πρωινό, έτσι ώστε να λάβει όλα εκείνα τα θρεπτικά στοιχεία που τον εφοδιάζουν με ενέργεια. Έπειτα, ανεξάρτητα από όποια μορφή άσκησης κάνει το παιδί σας, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι νηστικό. Φροντίστε 3-4 ώρες πριν την άσκηση να έχει λάβει ένα πλούσιο γεύμα. Το γεύμα αυτό πρέπει να βασίζεται στους υδατάνθρακες και να είναι χαμηλό σε λίπος. Καλό θα ήταν να αποφεύγονται τροφές όπως τα όσπρια, τα οποία προκαλούν αέρια ή καυτερά φαγητά που μπορεί να επιφέρουν καούρα. Ενώ λίγο πριν την άσκηση, ας καταναλώσει ένα υγιεινό σνακ όπως ένα φρούτο εποχής.

Η ενυδάτωση παίζει επίσης ένα πολύ σημαντικό ρόλο τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της άσκησης. Εφοδιάστε το παιδί σας με μεγάλη ποσότητα νερού για να μην αφυδατωθεί. Τέλος, μπορείτε να συμβουλευτείτε έναν διατροφολόγο για περισσότερες εξειδικευμένες πληροφορίες. Ο διατροφολόγος μπορεί να σας παρέχει  ένα πρόγραμμα κατάλληλο για τις ανάγκες του παιδιού σας για αυξημένη απόδοση.

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.