Παιδιά: Με υγιεινή διατροφή αντιμετωπίζουμε τις ιώσεις

Παιδιά: Με υγιεινή διατροφή αντιμετωπίζουμε τις ιώσεις

Οι κλειστοί χώροι και η αυξομείωση της θερμοκρασίας ευνοούν τα κρυολογήματα και τις ιώσεις. Ειδικά στα σχολεία όπου υπάρχει συνωστισμός παιδιών, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή καθώς το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως και γίνεται πιο επιρρεπές  στις ιώσεις.

Με ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή μπορούμε να προστατέψουμε το παιδί μας από τις εποχιακές ιώσεις και να δυναμώσουμε το ανοσοποιητικό του σύστημα.

Αρχικά, προσπαθήστε να παρέχετε στο παιδί σας  τουλάχιστον 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών σε καθημερινή βάση.  Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά όπως η Βιταμίνη C , η οποία βοηθά στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών.  Έπειτα, αυξήστε την ποσότητα των ω-3 και ω-6 λιπαρών. Καταναλώστε λιπαρά ψάρια και ανάλατους ξηρούς καρπούς, παίζουν καθοριστικό ρόλο στη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού και διαθέτουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Αντίθετα, μειώστε τις τροφές με κορεσμένα και τρανς λιπαρά όπως junk food και  λιπαρά κρέατα. Τέλος, προσπαθήστε πάντα το παιδί σας να είναι ενυδατωμένο. Να του παρέχετε πολλά υγρά, 5-6 ποτήρια νερό και φυσικούς χυμούς.

Επομένως, με μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή θα καταφέρετε να θωρακίσετε τον οργανισμό του παιδιού σας και να ανταπεξέλθει στις ιώσεις και τα κρυολογήματα.

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.