Περισσότερες φυτικές ίνες

Περισσότερες φυτικές ίνες

Είναι σημαντικό για τον οργανισμό μας να προσλαμβάνουμε τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες βρίσκονται στα φρούτα, στα λαχανικά, στα όσπρια καθώς και στα προϊόντα ολικής άλεσης. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι φυτικές ίνες συνεισφέρουν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, του διαβήτη και λόγω ότι έχουν συνήθως χαμηλά λιπαρά, συμβάλλουν στον καλύτερο έλεγχο του σωματικού βάρους. Άρα, κρίνεται απαραίτητη η αύξησή τους. Παρακάτω θα βρείτε τους τρόπους για να το πετύχετε.

Προτιμήστε προϊόντα ολικής άλεσης
Την επόμενη φορά που θα πάτε στο σουπερ μάρκετ επιλέξτε να αγοράσετε ζυμαρικά, ρύζι και ψωμί ολικής άλεσης. Είναι αποδεδειγμένο ότι τα ζυμαρικά ολική άλεσης περιέχουν διπλάσια ποσότητα φυτικών ινών σε σύγκριση με τα κλασικά ζυμαρικά.

Εντάξτε τα όσπρια στο διατροφολόγιό σας
Φροντίστε δυο φορές την εβδομάδα να καταναλώνετε ως κυρίως γεύμα όσπρια. Οι φακές, τα φασόλια και τα ρεβίθια είναι πολύ σημαντικές πηγές φυτικών ινών.

Φάτε το φρούτο ολόκληρο
Προσπαθήστε να περιορίσετε τους χυμούς και να αυξήσετε την πρόσληψη φρέσκων φρούτων, τα οποία είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Θα σας προτείναμε να καταναλώσετε τα φρούτα με τη φλούδα τους (όπου αυτό είναι εφικτό και αφού τα έχετε πλύνει καλά).

Συνοδέψτε τα πιάτα σας με λαχανικά
Προσπαθήστε σε κάθε κυρίως γεύμα το μισό σας πιάτο να είναι γεμάτο λαχανικά  εποχής και πάντα μια σαλάτα στη μέση.

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.