Πεινάω ή τζάμπα τρώω;

Πεινάω ή τζάμπα τρώω;

Το καθημερινό άγχος, η ρουτίνα, η ένταση δημιουργούν το αίσθημα της πείνας καταναλώνοντας κυρίως πιο λιπαρές τροφές οδηγούμενοι από αυτά τα συναισθήματα. Πόσες φορές όμως έχουμε αναρωτηθεί αν όντως πεινάμε ή απλά θέλουμε να ξεσπάσουμε το θυμό μας ανοίγοντας ένα   σακουλάκι με πατατάκια.

Το μόνο σίγουρο είναι πως κινητήριος μοχλός για αυτή τη συνήθεια είναι το πώς νοιώθουμε εκείνη τη στιγμή και σε τι συναισθηματική έξαρση βρισκόμαστε. Πριν λοιπόν τρέξουμε να φάμε τη σοκολάτα ας δούμε τι μπορεί να φταίει εκείνη τη στιγμή ξεχωρίζοντας τα συναισθήματα μας.

Η κούραση σίγουρα θα μπορούσε να επηρεάσει τη διάθεσή μας, και ο πιο εύκολος τρόπος για να ανέβει θα είναι για πολλούς να καταναλώσουν τροφές πλούσιες σε σάκχαρα, που ναι μεν θα καταφέρουν να μας αυξήσουν τη διάθεση αλλά για πολύ λίγο. Δοκιμάστε εκείνη την ώρα να μιλήσετε για ευχάριστα πράγματα με κάποιον από την οικογένεια σας ή κάποιο συνάδερφο σας .

Ένα άλλο συναίσθημα που μπορεί να μας οδηγήσει σε ανθυγιεινά snacks είναι ο θυμός και το άγχος.

Προσπαθήστε να ηρεμήσετε και δείτε πως μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα που σας προκάλεσε αυτό το συναίσθημα και μην οδηγείτε στην εύκολη λύση του φαγητού χωρίς να πεινάτε πραγματικά.

Στην περίπτωση που τα αρνητικά συναισθήματα είναι πολύ έντονα φροντίστε πάντα να έχετε στο γραφείο και στο σπίτι σας ξηρούς καρπούς, κομμένα λαχανικά, μικρές αραβικές πίτες (που θα συνοδευτούν με λίγη μαργαρίνη και γαλοπούλα) που θα σας βοηθήσουν να μειωθεί ο εκνευρισμός χωρίς να έχετε πάρει περιττές θερμίδες.

http://www.nutrimed.gr/ygeia__lifestyle/psuxologia1/giati_trome_xoris_na_peiname.html

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.