Πότε πρέπει να τρώμε

Πότε πρέπει να τρώμε

Πολλοί παραπονιούνται ότι ενώ κάνουν μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή, δεν καταφέρνουν να χάσουν τα κιλά που επιθυμούν. Για να επιτευχθεί ο στόχος τους απαραίτητο συστατικό είναι η σωστή ώρα πρόσληψης τροφής.

Αρχικά, είναι σημαντικό να καταναλώνετε και τα τρία κυρίως γεύματα της ημέρας. Ένα σημαντικό ποσοστό των ατόμων που προσπαθεί να χάσει βάρος, έχει την εντύπωση ότι εάν δεν τρώει καθόλου κατά τη διάρκεια της ημέρας θα χάσει και γρηγορότερα κιλά. Αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και το μόνο που καταφέρνουν είναι με την επιστροφή στο σπίτι το βράδυ, να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες φαγητού.

Έπειτα, πρέπει να τονισθεί ιδιαίτερα η σημασία του πρωινού. Καταναλώστε ένα πλούσιο και θρεπτικό πρωινό, αποτελούμενο από 1 ποτήρι γάλα, 1-2 φέτες ψωμί (κατά προτίμηση ολικής άλεσης) και ένα φρούτο εποχής. Επίσης, προσπαθήστε κάθε 3-4 ώρες να τρώτε. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει, όπως αναφέρθηκε  και παραπάνω, να καταναλώνετε τα τρία κυρίως γεύματα και  δύο ενδιάμεσα σνακ. Αυτό βοηθάει τον μεταβολισμό να λειτουργεί με τον σωστό τρόπο.

Τέλος, για  το βραδινό σας προτιμήστε ένα ελαφρύ γεύμα όπως σαλάτα με κομμάτια κοτόπουλου, γιαούρτι με μέλι και ξηρούς καρπούς, 2-3 ώρες πριν πέσετε για ύπνο.

Για να είναι πιο αποτελεσματική η προσπάθειά σας να βελτιώσετε το βάρος σας, συμβουλευτείτε έναν πτυχιούχο διαιτολόγο-διατροφολόγο.

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.