Πού κρύβονται οι θερμίδες;

Πού κρύβονται οι θερμίδες;

Είτε για λόγους υγείας είτε επειδή θέλουν να χάσουν βάρος δεν είναι λίγοι εκείνοι οι άνθρωποι που προσέχουν τη δίαιτα τους και στοχεύουν σε μία υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή.

Πολλές φορές όμως οι θερμίδες κρύβονται εκεί που δεν το περιμένουμε, σε τρόφιμα δηλαδή που καταναλώνουμε νομίζοντας ότι βοηθάνε σε μία χαμηλή θερμιδική δίαιτα.

Κόκκινο κρασί

Οι γιατροί συνιστούν να πίνουμε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί την ημέρα καθώς αυτό προλαμβάνει καρδιαγγειακές παθήσεις και κάποιες μορφές καρκίνου. Ωστόσο η κατανάλωση σου σε ημερήσια βάση δεν προτείνεται σε όσους θέλουν να χάσουν βάρος καθώς ένα ποτήρι κόκκινο κρασί περιέχει 130 θερμίδες.

Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε βιταμίνες, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες και εξίσου πλούσιοι σε θερμίδες. Για αυτό η κατανάλωση τους πρέπει να γίνεται με μέτρο καθώς μία χούφτα περίπου ξηρών καρπών έχει 130 θερμίδες.

Σαλάτες

Τελευταίες στην κατηγορία των υγιεινών τροφών με πολλές θερμίδες κρατήσαμε τις σαλάτες. Μία σαλάτα με μόνο λαχανικά είναι υψηλή σε θρεπτικά συστατικά και ιδιαίτερα διαιτητική. Οι περισσότεροι όμως από εμάς προσθέτουμε τυριά, σάλτσες και άλλα που μπορούν να κάνουν τη σαλάτα να ξεπεράσει τις 1000 θερμίδες.

Επειδή λοιπόν είναι πολύ εύκολο να ξεφύγουμε στις θερμίδες που καταναλώνουμε χωρίς να το καταλάβουμε, πρέπει να είμαστε προσεχτικοί και να ελέγχουμε τη διατροφική αξία των τροφίμων που τρώμε.

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.