Τα θρεπτικά συστατικά της μαργαρίνης

Τα θρεπτικά συστατικά της μαργαρίνης

Μαργαρίνη: Την έχουμε συνδέσει με το πρωινό μας, όπου πάνω σε μια φέτα ζεστό ψωμί αλείφουμε την μαργαρίνη και αυτή λιώνει. Αποτελεί την πρώτη μας επιλογή για να παρασκευή γλυκών.  Συμβάλλει στην ισορροπημένη διατροφή καθώς διαθέτει λιπαρά απαραίτητα για την υγεία μας. Ας γνωρίσουμε τα τέσσερα βασικά θρεπτικά συστατικά που περιέχει:

1. Aκόρεστα λιπαρά όπως το λινολεϊκό (ω-6) και α-λινολενικό (ω-3) που είναι απαραίτητα για την σωστή ανάπτυξη. Να σημειωθεί πως το σώμα μας δεν δύναται να συνθέσει αυτά τα  πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (ω-3 και ω-6) και πρέπει να τα λαμβάνουμε μέσω της τροφής μας.

2. Βιταμίνη Α. Απαραίτητη για την υγεία των ματιών και του δέρματός μας. Επίσης, ενισχύει και θωρακίζει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

3. Βιταμίνη D. Βοηθάει να έχουμε γερά οστά και δόντια.

4. Βιταμίνη Ε. Αποτελεί ασπίδα για τις μεμβράνες των κυττάρων.

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.