Tί είναι αυτό που κάνει τα «καλά» απαραίτητα λιπαρά τόσο καλύτερα από τα «κακά» κορεσμένα λιπαρά;

Tί είναι αυτό που κάνει τα «καλά» απαραίτητα λιπαρά τόσο καλύτερα από τα «κακά» κορεσμένα λιπαρά;

Τα κορεσμένα λιπαρά έχει αποδειχθεί ότι αυξάνουν τα επίπεδα της χοληστερίνης, αυξάνοντας τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιακής νόσου. Τα απαραίτητα λιπαρά δουλεύουν με τον αντίθετο τρόπο: μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα της χοληστερίνης στο αίμα, γεγονός που συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου. Επιπλέον, αυτά τα «καλά» λιπαρά παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαδικασία δημιουργίας και ανανέωσης των κυττάρων του σώματος και είναι το κλειδί για τη φυσιολογική ανάπτυξη του εγκεφάλου. Βασικές πηγές αυτών των «καλών» απαραίτητων λιπαρών είναι τα φυτικά έλαια και τα προϊόντα που παράγονται από αυτά, όπως η μαργαρίνη. Την επόμενη φορά που θα θελήσετε να φτιάξετε ένα σνακ προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε τα «καλά» λιπαρά. Όταν δεν είστε σίγουροι, διαβάστε τις ετικέτες των τροφίμων, πριν από τη χρήση τους στο σνακ. Τα απαραίτητα λιπαρά συνήθως αναφέρονται ως «πολυακόρεστα λιπαρά».

Πηγή: http://www.mednutrition.gr/proetoimaste-ena-ygieino-snak

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.