Τι θα παραγγείλει να φάει το παιδί μου;

Τι θα παραγγείλει να φάει το παιδί μου;

Πόσες φορές έχει χρειαστεί να απαντήσετε σε αυτή την ερώτηση και η απάντηση που δίνατε δεν σας ικανοποιούσε, αφού φοβόσασταν πως το παιδί σας είναι πολύ πιθανό να επιλέξει να φάει απ’ έξω όχι την πιο λιπαρή εκδοχή ενός φαγητού;

Τα παιδιά, ειδικά στις πιο μικρές ηλικίες είναι καθρέφτες της δικής μας συμπεριφοράς. Έτσι, «ασυνείδητα» αντιγράφουν τις δικές μας συνήθειες ακόμα και στις διατροφικές επιλογές που κάνουμε. Προκειμένου να γίνετε ένα πρότυπο υγιεινής διατροφής για το παιδί σας όταν βγείτε ως οικογένεια σε κάποιο εστιατόριο ή ταβέρνα επιλέξετε τις πιο υγιεινές επιλογές του μενού ώστε να βοηθήσετε το παιδί σας να κάνει και εκείνο τις ίδιες χωρίς όμως να του τις έχετε επιβάλλει.

Διαλέξτε τροφές χαμηλές σε «κακά» κορεσμένα και trans λιπαρά και πλούσιες σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Για παράδειγμα ζητήστε να σας φέρουν ένα φιλέτο κοτόπουλο και ως γαρνιτούρα βραστά λαχανικά/χόρτα ή σαλάτα. Αν επιλέξετε σαλάτα για ορεκτικό επιλέξτε μια χωρίς λιπαρές σάλτσες. Αν πάλι, θέλετε να καταναλώστε πίτσα, είτε σε πιτσαρία είστε στο σπίτι , διαλέξτε μια χωρίς πολλά αλλαντικά αλλά να έχει σαν βάση τυρί και λαχανικά.

Έτσι, σιγά σιγά θα αρχίσει να καταλαβαίνει το παιδί σας πως όταν τρώμε έξω, δεν χρειάζεται να καταναλώνουμε λιπαρά φαγητά και μπορούμε να διασκεδάσουμε εξίσου πολύ με την κατανάλωση πιο υγιεινών τροφών. Στο τέλος του γεύματος μοιραστείτε στο κέντρο ένα ή δυο γλυκίσματα κλείνοντας την έξοδο σας ή το οικογενειακό σας γεύμα με τον πιο γλυκό τρόπο.

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.