Τροφές για ευεξία

Τροφές για ευεξία

Η υγιεινή διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στη σωματική και ψυχική μας υγεία. Με τη πρόσληψη των παρακάτω τροφών μπορούμε να έχουμε ευεξία και να βελτιώσουμε τη ζωή μας.

 Σολομός: Ανήκει στην κατηγορία των λιπαρών ψαριών που είναι απαραίτητο να προσλαμβάνονται τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα. Ο σολομός είναι πηγή ω-3 λιπαρών οξέων που αποτελούν ασπίδα του οργανισμού από διάφορες ασθένειες όπως καρδιακών παθήσεων.

Τσάι: Τα οφέλη για τη υγεία είναι πολλά και ποικίλα. Έχει την ιδιότητα να παρέχει πνευματική χαλάρωση ενώ, παράλληλα, κάνει καλό στην υγεία της καρδιάς, στην πρόληψη εγκεφαλικών επεισοδίων και στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Πορτοκάλι: Το φρούτο που είναι πλούσιο Βιταμίνη C και αποτελεί την καλύτερη επιλογή όταν χρειαζόμαστε ενέργεια. Πίνοντας έναν φυσικό χυμό πορτοκαλιού σίγουρα γίνεται πρόσληψη της Βιταμίνης C, ωστόσο η κατανάλωση ενός πορτοκαλιού έχει διπλάσια ποσότητα Βιταμίνης C  απ’ ότι ο χυμός του.

Καρύδια: Αποτελούν το ιδανικότερο σνακ για τη δουλειά. Τα καρύδια είναι πηγή φυτικών ινών και πρωτεϊνών. Επίσης, οι φυτικές στερόλες που εμπεριέχονται στα καρύδια βοηθούν στο να διατηρηθεί η χοληστερίνη σε φυσιολογικά επίπεδα.

Βατόμουρα: Γνωστά για την αντιοξειδωτική τους δράση και πλούσια σε φλαβονοειδή βοηθούν η «γήρανση» να έρθει πιο αργά.

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.