Τροφές κατά του άγχους

Τροφές κατά του άγχους

Το άγχος είναι ένα συναίσθημα από την οποία όλοι λίγο πολύ επηρεαζόμαστε. Οι καθημερινές υποχρεώσεις και η επιθυμία να τα προλάβουμε όλα σε σύντομο χρονικό διάστημα, μας οδηγεί στο να βιώνουμε έντονες στρεσογόνες καταστάσεις. Ωστόσο, μπορείτε να καταπολεμήσετε το άγχος μέσω της τροφής σας. Παρακάτω δείτε ποιες τροφές συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του άγχους.

Φρούτα και λαχανικά
Πλούσια σε βιταμίνες τα φρούτα και τα λαχανικά μπορούν να βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε το άγχος. Καταναλώστε τα λαχανικά ωμά σε σαλάτα ή ως συνοδευτικά στα κύρια  πιάτα. Ενώ τα φρούτα προτιμήστε τα στα ενδιάμεσα γεύματα ως σνακ.

Πράσινο τσάι
Το τσάι με τις ευεργετικές του ιδιότητες , κυρίως με τη θεανίνη, μπορεί να βοηθήσει να χαλαρώσετε και να ηρεμήσετε.

Ψάρια
Είναι απαραίτητο τα ψάρια να συμπεριληφθούν στη διατροφή μας, τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα. Σύμφωνα με έρευνες έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωσή τους βοηθά τα εγκεφαλικά κύτταρα να λειτουργούν καλύτερα και ως εκ τούτου συμβάλλει στη διαχείριση του άγχους.

Ξηροί καρποί
Οι ξηροί καρποί όπως τα αμύγδαλα και τα καρύδια γεμίζουν το οργανισμό ενέργεια. Συγκεκριμένα, τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε Βιταμίνες Ε και D, που προστατεύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Ενώ τα καρύδια λόγω του μαγνησίου που περιέχουν , βοηθούν στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.