Τσάι με γάλα

Τσάι με γάλα

Όσοι προτιμούν να πίνουν το τσάι με γάλα – κατά προτίμηση άπαχο ή με χαμηλά λιπαρά – ενισχύουν τη θρεπτική αξία του ροφήματος. Πίνοντας το τσάι με λίγο γάλα με χαμηλά λιπαρά προσθέτουμε 13 θερμίδες περίπου ανά φλιτζάνι στο ρόφημα, αλλά ταυτόχρονα το εμπλουτίζουμε με πολύτιμες βιταμίνες και μέταλλα, όπως ασβέστιο και θειανίνη.

Εκτός από τις θρεπτικές ουσίες που περιέχει το σκέτο τσάι, το γάλα εμπλουτίζει το ρόφημα με άλλα συστατικά όπως το ασβέστιο, που είναι απαραίτητο για το σχηματισμό και την ανάπτυξη των οστών και των δοντιών. Το γάλα περιέχει επίσης θειανίνη και βιταμίνη Β6, οι οποίες είναι απαραίτητες για το μεταβολισμό της ενέργειας από τους υδατάνθρακες και τις πρωτεΐνες αντίστοιχα. Από το γάλα προσλαμβάνουμε και μικρές ποσότητες βιταμίνης Β5 (παντοθενικό οξύ), η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό ενέργειας, και βιταμίνη Β12 που είναι απαραίτητη για το σωστό σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων και νευρικών ινών.

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.