Ξηροί καρποί … για ισορροπημένη διατροφή

Ξηροί καρποί … για ισορροπημένη διατροφή

Μια από τις πιο διαδεδομένες αντιλήψεις είναι ότι οι ξηροί καρποί παχαίνουν για αυτό και πρέπει να τους τρώμε με μέτρο. Ωστόσο, αν και κάποιοι από αυτούς έχουν πολύ περισσότερες θερμίδες από ευεργετικά συστατικά υπάρχουν και άλλοι τόσο πλούσιοι σε θρεπτικές αξίες που είναι απαραίτητοι στη διατροφή μας.

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα εκτός από τους ξηρούς καρπούς με τις λιγότερες θερμίδες συγκριτικά με τους υπόλοιπους είναι και πλούσια σε βιταμίνη Ε, φυτικές ίνες αλλά και ασβέστιο. Και φυσικά έχουν αντιοξειδωτικά που είναι γνωστά για την αντικαρκινική τους δράση.

Λίγοι είναι οι άνθρωποι που γνωρίζουν πόσα οφέλη μπορούμε να έχουμε από τη συστηματική κατανάλωση ανάλατων ξηρών καρπών, πάντα με μέτρο.

Φουντούκια

Τα φουντούκια ενισχύουν τον οργανισμό μας με μαγγάνιο , γεγονός που αυξάνει την αντιοξειδωτική τους δράση. Για τις περίπου 180 θερμίδες που μας επιβαρύνει μία μερίδα φουντούκια , αξίζουν τον αντίποδα που λαμβάνουμε σε θρεπτικά στοιχεία.

Κάσιους

Τα κάσιους από τη μία πλευρά είναι πλούσια σε σίδηρο έχουν λιγότερες θερμίδες από τα φουντούκια. Θα χρειαστεί λίγη προσοχή στην κατανάλωση τους καθώς περιέχουμε μεγαλύτερη ποσότητα σε κορεσμένα λιπαρά.

Φιστίκια

Γνωρίζατε ότι 2 χούφτες φιστίκια αντιστοιχούν σε μία μερίδα κρέας ; Τα φιστίκια προσφέρουν άφθονη πρωτεΐνη στον οργανισμό μας και μαζί με τα φουντούκια έχουν πολλά μονοακόρεστα λιπαρά. Επιπλέον, η όλη διαδικασία του ξεφλουδίσματος όταν είναι με το κέλυφος απαιτεί περισσότερο χρόνο ως προς την κατανάλωση συγκριτικά με άλλους ξηρούς καρπούς, με αποτέλεσμα να αποφεύγονται υπερβολές στην ποσότητα που τρώμε.

Καρύδια

Από τους πιο πλούσιους σε θρεπτικά συστατικά ξηρούς καρπούς , οπότε δεν πρέπει να μας απασχολούν οι 185 θερμίδες που μας δίνουν μία χούφτα από αυτά. Με μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών ουσιών και με βιταμίνη Ε μία άλλη πηγή της είναι το ελαιόλαδο, αντιλαμβάνεστε γιατί πρέπει να τα εντάξετε άμεσα στη διατροφή σας.

 

Λίγοι είναι οι άνθρωποι που γνωρίζουν πόσα οφέλη μπορούμε να έχουμε από τη συστηματική κατανάλωση ξηρών καρπών, πάντα με μέτρο. Για αυτό μην αργείτε και εντάξτε τους και εσείς στο καθημερινό σας διατροφικό πρόγραμμα για ακόμα μεγαλύτερη… ισορροπία.

 

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.