3 Συμβουλές για Ισορροπημένο Διαιτολόγιο

3 Συμβουλές για Ισορροπημένο Διαιτολόγιο

Για την προετοιμασία ενός ισορροπημένου γεύματος, οι σημαντικοί παράγοντες είναι τα συστατικά, οι αναλογίες και η ποσότητα. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τρεις εύκολες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν στη δημιουργία ενός θρεπτικού και ισορροπημένου γεύματος.

Συμβουλή 1

Κάθε ομάδα τροφών προσφέρει ένα συγκεκριμένο συνδυασμό θρεπτικών συστατικών. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να προγραμματίσετε τα γεύματά σας ώστε να περιλαμβάνουν τουλάχιστον μία τροφή από καθεμιά από τις παρακάτω τέσσερις ομάδες: λαχανικά και φρούτα, δημητριακά, γαλακτοκομικά ή εναλλακτικές τροφές, κρέας ή εναλλακτικές τροφές. Για παράδειγμα, το πρωινό σας μπορεί να περιλαμβάνει δύο φέτες ψωμί ολικής άλεσης με μαργαρίνη,  ένα ποτήρι χυμό φρούτων χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή ένα φρούτο και ένα κεσεδάκι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά.

Συμβουλή 2

Τα γεύματά σας πρέπει να αποτελούνται κυρίως από φρούτα, λαχανικά και δημητριακά. Για παράδειγμα, στο βραδινό σας υπολογίστε ότι τα ¾ του πιάτου σας να καλύπτονται από αυτές τις ομάδες τροφών. Προσθέστε μια μερίδα κρέατος με χαμηλά λιπαρά ή ψητό κοτόπουλο, φασόλια ή αβγά, και θα έχετε το ιδανικό γεύμα. Τέλος, συμπεριλάβετε μια τροφή πλούσια σε ασβέστιο από την ομάδα γαλακτοκομικών: αυτή μπορεί να είναι ένα κομμάτι τυρί ή ακόμη ένα γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά για επιδόρπιο.

Συμβουλή 3

Έχετε ποτέ παραλείψει το πρωινό ή το μεσημεριανό γεύμα, με αποτέλεσμα να γυρίζετε στο σπίτι έτοιμοι να καταβροχθίσετε οτιδήποτε βρείτε μπροστά σας; Βρείτε το χρόνο που χρειάζεται για να απολαμβάνετε ένα σωστά ισορροπημένο πρωινό και μεσημεριανό κάθε μέρα. Προγραμματίστε, επίσης, να τρώτε ένα ή δύο μικρά και θρεπτικά σνακ στη διάρκεια της ημέρας. Με αυτόν τον τρόπο, ο οργανισμός σας θα έχει την ενέργεια που χρειάζεται στη διάρκεια της ημέρας και ειδικότερα τις ώρες που το σώμα και το μυαλό σας είναι πολύ πιο δραστήρια.

 

Πηγή: http://www.becelproactiv.com.gr/proactiv/cholesterol-lowering/health-eating-landing-page/eukola-isorropimena-geumata.aspx

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.