5 τροφές για να αντιμετωπίσετε το άγχος

5 τροφές για να αντιμετωπίσετε το άγχος

Καθημερινά έχουμε δεκάδες υποχρεώσεις. Τρέχουμε για να προλάβουμε τα πάντα και να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της δουλειάς, των παιδιών και των φίλων, με αποτέλεσμα να αγχωνόμαστε και να μας πιάνει πανικός. Ωστόσο, ένας τρόπος μέσω του οποίου μπορείτε να αντιμετωπίσετε το άγχος είναι η διατροφή. Διαβάστε τις 5 τροφές με τις οποίες θα το καταφέρετε.

1. Ψάρια

Είναι γνωστό ότι τα ψάρια έχουν πολλά οφέλη για την υγεία. Εάν είστε αγχώδης τύπος ένας παραπάνω λόγος να τα εντάξετε στο διατροφολόγιο σας καθώς έχει αποδειχθεί πως βοηθούν τα εγκεφαλικά κύτταρα να λειτουργούν με καλύτερο τρόπο, συμβάλλοντας έτσι στη διαχείριση του άγχους.

2. Λαχανικά

Τα λαχανικά όπως το μπρόκολο, το μαρούλι και το σπανάκι είναι ο καλύτερος «σύμμαχος» για να την αντιμετώπιση του άγχους διότι είναι πλούσια σε βιταμίνες. Έχετε τη δυνατότητα να τα καταναλώσετε ωμά, σε σαλάτα ή ακόμη και ως συνοδευτικά.

3. Ξηρούς καρπούς

Πείτε ναι στα καρύδια, αμύγδαλα και όλους τους άλλους ξηρούς καρπούς. Τα αμύγδαλα περιέχουν βιταμίνες Ε και D με αποτέλεσμα να θωρακίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Τα καρύδια, από την άλλη, είναι πλούσια σε μαγνήσιο, πράγμα που σημαίνει ότι βοηθούν στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.

4. Πράσινο τσάι

Οι ιδιότητες του τσαγιού είναι ευρέως γνωστές. Το τσάι περιέχει πολύτιμα συστατικά όπως τη θεανίνη, η οποία έχει την ιδιότητα να χαλαρώνει  κρατώντας μας, όμως, σε εγρήγορση.

5. Γάλα

Το γάλα είναι απαραίτητο να συμπεριληφθεί στο καθημερινό σας διατροφολόγιο. Είναι πλούσιο σε τρυποφάνη, ουσία που βοηθά στην παραγωγή σεροτονίνης και συνεπώς βοηθά στη διατήρηση της ηρεμίας του οργανισμού. Επίσης, το ασβέστιο και τα μαγνήσιο που περιέχει βοηθά στο να διατηρηθεί η αρτηριακή πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα.

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.