Αερόβια άσκηση και βάρη: Χρειάζονται και τα 2;

Αερόβια άσκηση και βάρη: Χρειάζονται και τα 2;

Οι περισσότεροι από εμάς,  έχουμε αναρωτηθεί αν αρκεί να κάνουμε μόνο αερόβια άσκηση ή χρειάζεται να ακολουθήσουμε κι ένα πρόγραμμα με βάρη στο γυμναστήριο. Πολλές την απάντηση σε αυτή την ερώτηση μας τη δίνει  ο στόχος που έχουμε θέσει: απώλεια βάρους ή εκγύμναση των διάφορων μυικών ομάδων. Είναι όμως σωστό;

Η απάντηση είναι πως τα 2 διαφορετικά είδη άσκησης έχουν διαφορετικά οφέλη στον οργανισμό μας.

Η αερόβια άσκηση μπορεί να μας βοηθήσει να νοιώσουμε ευεξία χαμηλώνοντας τα επίπεδα του stress που μπορεί να έχουμε, ενώ βελτιώνει το καρδιοαναπνευστικό σύστημα και τη φυσική μας κατάσταση .  Όποιο είδος αερόβιας  άσκησης  κι αν διαλέξουμε (τζόκινγκ, γρήγορο περπάτημα, κολύμπι) θα μας βοηθήσει στο να πετύχουμε την απώλεια βάρους και λίπους που πιθανόν επιθυμούμε , γυμνάζοντας παράλληλα και το σώμα μας.

Τα βάρη, από την άλλη πλευρά, θα μας βοηθήσουν να χτίσουμε το μυϊκό μας ιστό  προσφέροντας παράλληλα και απώλεια θερμίδων απλά με χαμηλότερο ρυθμό.  Τα βάρη είναι ένα είδος άσκησης που δεν επιβαρύνουν  τις αρθρώσεις  , κάτι που βοηθάει ιδιαίτερα όσους έχουν ευαισθησίες.

Ο συνδυασμός  των ασκήσεων είναι το κλειδί που θα μας βοηθήσει να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει και θα θωρακίσει την υγεία  και το σώμα μας.

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.