Δεν έχω ενέργεια για να γυμναστώ! Γιατί;

Δεν έχω ενέργεια για να γυμναστώ! Γιατί;

Πολλές φορές, κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στο γυμναστήριο νιώθουμε ένα είδος δυσφορίας ή ατονία που μας οδηγεί στο να εγκαταλείψουμε το χώρο του γυμναστηρίου και επιστρέφουμε στο σπίτι για να ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας …τρώγοντας.

Μήπως όμως πριν πάμε στο γυμναστήριο δεν δώσαμε στον οργανισμό μας τα απαραίτητα καύσιμα προκειμένου να βγάλει εις πέρας το πρόγραμμα;. Είναι πολύ σημαντικό όταν γυμναζόμαστε να τρώμε ισορροπημένα τόσο πριν όσο και μετά το γυμναστήριο.

Είναι πολύ σημαντικό να ρυθμίσουμε τις θερμίδες που προσλαμβάνουμε καθημερινά ανάλογα με την ένταση της γυμναστικής που κάνουμε και να καθορίσουμε το ποσοστό πρόσληψης αυτών σε υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λιπαρά.

Επίσης, δεν ξεχνάμε 4 ώρες πριν πάμε στο γυμναστήριο να καταναλώσουμε στέρεας μορφής τροφή ώστε να δώσουμε το χρόνο που χρειάζεται ο οργανισμός μας στην πέψη ώστε να μην νιώσουμε καούρες στο στομάχι ή πίεση στο στομάχι μας. Μετά το πρόγραμμα καλό είναι μέσα στα επόμενα 45 λεπτά να καταναλώσουμε κάποιο γεύμα πλούσιο σε υδατάνθρακες ώστε να αντικαταστήσουμε το γλυκογόνο που χάσαμε.

Ο διαιτολόγος θα μας βοηθήσει στο να καθορίσουμε τη λήψη θερμίδων και τη σύνθεση του πιάτου μας, οπότε μην το καθυστερείτε. Επισκεφθείτε έναν ειδικό και πηγαίνετε στο γυμναστήριο με ανεβασμένη διάθεση και απεριόριστη αντοχή.

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.