Διάλεξε την άσκηση που σου ταιριάζει

Διάλεξε την άσκηση που σου ταιριάζει

Η τακτική άσκηση είναι αναπόσπαστο μέρος ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Άσκηση δεν είναι μόνο η γυμναστική ή η άθληση, αλλά ακόμα και κάτι απλό όπως το περπάτημα, το οποίο είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες και που εντάσσεται εύκολα στην καθημερινότητα. Η άσκηση αυξάνει την ενέργεια και προκαλεί ένα αίσθημα ευεξίας. Δεν βοηθά μόνο στον έλεγχο του βάρους αλλά και στην αποβολή τοξινών. Και όσο παράδοξο κι αν φαίνεται, είναι ένας καλός τρόπος χαλάρωσης.

Αεροβική για την καρδιά
Η αεροβική άσκηση ενδείκνυται για όλους, καθώς προσφέρει τα ίδια οφέλη σε όλα τα επίπεδα, χαμηλής έντασης όπως το απλό περπάτημα και υψηλής όπως το τρέξιμο και η ποδηλασία. Η αεροβική άσκηση γυμνάζει όλους τους μυς, αλλά κυρίως την καρδιά και τους πνεύμονες. Είναι αποτελεσματική για την απώλεια και τον έλεγχο βάρους, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, την καρδιακή λειτουργία και την υγεία των μυών.

Αντίσταση για τόνωση
Ασκήσεις με βάρη ή αντίσταση βοηθούν στη σμίλευση του σώματος, καθώς δυναμώνουν του μυς. Η άσκηση με βάρη αυξάνει το μυϊκό όγκο σε σχέση με το λίπος, ενώ παράλληλα αυξάνει και τις αντοχές. Ενώ η αεροβική άσκηση μπορούμε να κάνουμε καθημερινά, οι ασκήσεις με βάρη δεν πρέπει να γίνονται περισσότερο από τρεις φορές την εβδομάδα, γιατί οι μύες χρειάζονται τουλάχιστον μια μέρα ξεκούραση.

Κάνε Γιόγκα
Η γιόγκα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, γιατί παρότι είναι μια παλιά ινδική φιλοσοφία, φαίνεται να ταιριάζει στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής. Υπάρχουν διάφορες σχολές γιόγκα, από τη χαμηλής έντασης χάθα γιόγκα, που περιλαμβάνει σειρά από πόζες ή ασάνες που γίνονται με αργή ροή, έως την υψηλής έντασης άστανγκα γιόγκα, που αναπτύσσει δύναμη, αντοχή και ευλυγισία περνώντας από τη μια ασάνα στην άλλη πολύ γρήγορα.

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.