Διώξε το άγχος

Διώξε το άγχος

Το άγχος δεν κάνει διακρίσεις, ειδικά στην εποχή που ζούμε και όλοι μας τρέχουμε να προλάβουμε τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας. Με κάποιες όμως απλές συμβουλές θα μπορέσεις να διαχειριστείς καλύτερα τη μέρα σου και να αποβάλλεις το άγχος βελτιώνοντας παράλληλα και την ποιότητα ζωής σου.

Προγραμμάτισε την μέρα σου. Γράψε από το προηγούμενο βράδυ τι έχεις να κάνεις την επόμενη μέρα για να ξέρεις τι χρόνο θα χρειαστείς. Εάν κάτι σε πιέζει και δεν είσαι σίγουρη ότι θα το προλάβεις προγραμμάτισέ το για μια άλλη μέρα. Με αυτόν τον τρόπο ξέρεις τι έχεις να κάνεις και δε χρειάζεται να ανησυχείς εάν θα τα προλάβεις όλα.

Ξύπνα πιο νωρίς. Βάλε το ξυπνητήρι σου 10-15 λεπτά νωρίτερα το πρωί, δώσε χρόνο στον εαυτό σου να ξυπνήσει. Ετοίμασε ένα γεμάτο ενέργεια πρωινό και απόλαυσέ το χωρίς να σκέφτεσαι ότι θα αργήσεις στο γραφείο.

Τέλος πριν κοιμηθείς το βράδυ φρόντισε να έχεις αποβάλλει την ένταση και τις αρνητικές σκέψεις της ημέρας. Σβήσε την τηλεόραση πιο νωρίς, κάνε ένα μπάνιο και χαλάρωσε με ένα βιβλίο ή ακούγοντας την αγαπημένη σου μουσική.

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.