Έχω χοληστερίνη. Πώς να την μειώσω;

Έχω χοληστερίνη. Πώς να την μειώσω;

1.Κάλλιο 5 και στο πιάτο: Εντάξτε στη διατροφή σας ποικιλία φρούτων και λαχανικών, προκειμένου να λαμβάνετε όλες τις βιταμίνες, τα ανόργανα άλατα και τις φυτικές ίνες που χρειάζεστε. Όσο πιο διαφορετικά χρώματα επιλέγετε να έχουν τα φρούτα και τα λαχανικά σας, τόσο πιο πιθανό είναι να παίρνετε τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεστε.

2.Βάλτε τις φυτικές στερόλες στη διατροφή σας: Οι φυτικές στερόλες βρίσκονται σε μικρές ποσότητες σε τρόφιμα που καταναλώνουμε καθημερινά όπως φυτικά έλαια, ξηροί καρποί, φρούτα και λαχανικά. Για να έχετε, όμως, μια σημαντική μείωση της χοληστερίνης, βοηθάει να καταναλώνετε τρόφιμα εμπλουτισμένα με φυτικές στερόλες.

3.Ξεκινήστε ποδήλατο: Επιλέξτε μια ασφαλή διαδρομή. Είναι εντυπωσιακό πόσο μειώνονται οι αποστάσεις με ένα ποδήλατο. Σύντομα μπορεί να πηγαίνετε στη δουλειά με το ποδήλατο!

4. Ακόμα και καθημερινές δραστηριότητες μπορούν να μετατραπούν σε μέτριας έντασης ασκήσεις: Σκεφτείτε το περπάτημα,την κηπουρική, τις δουλειές του σπιτιού, το πλύσιμο του αυτοκινήτου.

5.Επιλέξτε γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά: Αποβουτυρωμένο ή ημι-αποβουτυρωμένο γάλα,γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και τυριά χαμηλών λιπαρών. Χρησιμοποιήστε γιαούρτι χαμηλών λιπαρών αντί της κρέμας γάλακτος, όταν μαγειρεύετε ή φτιάχνετε γλυκά.

6.Προσπαθήστε να ελέγχετε το άγχος σας: Το λίγο άγχος, ακόμα κι αν δεν είναι δημιουργικό όπως λέγεται, είναι σίγουρα κάτι φυσικό για τον σύγχρονο άνθρωπο. Το υπερβολικό, όμως, άγχος είναι κακό για την καρδιά σας. Φροντίστε τον εαυτό σας, αναγνωρίζοντας τις αιτίες που σας προκαλούν άγχος και προσπαθήστε να βρείτε τρόπους να χαλαρώσετε.

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.