Έκοψα το κάπνισμα. Και τώρα τι κάνω;

Έκοψα το κάπνισμα. Και τώρα τι κάνω;

Η απόφαση να κόψετε το κάπνισμα πολλές φορές είναι επώδυνη αλλά επιφέρει πολλά πλεονεκτήματα στην υγεία σας. Εάν έχετε απορία τι θα επακολουθήσει μετά το κόψιμο του καπνίσματος, οι παρακάτω πληροφορίες θα σας φανούν πολύ χρήσιμες.

Στην αρχή, όταν κόψετε το κάπνισμα μπορεί να αισθάνεστε ευέξαπτοι, νευρικοί και να έχετε τρέμουλο. Αυτό θα διαρκέσει λίγες μόνο εβδομάδες και σύντομα θα νιώσετε καλύτερα, καθώς η καλή γενική σας κατάσταση επανέρχεται. Τα συμπτώματα αυτά αποτελούν σημάδι ανάκτησης δυνάμεων. Ο οργανισμός σας αρχίζει να συνηθίζει στη φυσιολογική κατάσταση. Ίσως σας πιάσει βήχας τις πρώτες μέρες αφού σταματήσετε. ένας σημάδι ότι ο οργανισμός σας αρχίζει να αποβάλλει τις τοξίνες που έχουν συσσωρευτεί στους πνεύμονες. Σημαίνει ότι η υγεία σας ήδη βελτιώνεται.

Η νικοτίνη είναι ένα εθιστικό ναρκωτικό και ο οργανισμός μπορεί να αρχίσει να το επιζητεί . Αυτό λέγεται «σύνδρομο στέρησης». Πολλοί καπνιστές δυσκολεύονται ή δε μπορούν να ζήσουν χωρίς νικοτίνη. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε υποκατάστατα σε διάφορες μορφές, όπως είναι τα αυτοκόλλητα, οι τσίχλες, οι συσκευασίες εισπνοής και τα σπέι. Ζητήστε περισσότερες πληροφορίες από το γιατρό ή φαρμακοποιό σας.

Το κάπνισμα κόβει την όρεξη. Όταν το σταματήσετε, πιθανόν να νιώσετε ότι σας ανοίγει την όρεξη. Και επειδή δε θέλετε να αυξηθεί ο βάρος σας, καλό είναι να τρώτε υγιεινά σνακ, όπως φρούτα. Εξάλλου, τα οφέλη για την υγεία σας από τη διακοπή του καπνίσματος ξεπερνούν οποιονδήποτε κίνδυνο για την υγεία, ο οποίος συνδέεται με μια μικρή αύξηση του βάρους.

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.