Επιλέγοντας τον υγιεινό τρόπο ζωής

Επιλέγοντας τον υγιεινό τρόπο ζωής

«Είμαστε ό,τι τρώμε» υποστηρίζουν πολλοί και απ’ όσο φαίνεται δεν έχουν καθόλου άδικο. Οι τροφές που προσλαμβάνουμε παίζουν καθοριστικό ρόλο τόσο για την εξωτερική μας όψη όσο και την εσωτερική μας υγεία. Αναμφισβήτητα με το πέρασμα των χρόνων οι διατροφικές συνήθειες έχουν μεταβληθεί και παρατηρούνται σημαντικές διαφορές σε σύγκριση με τις προηγούμενες γενιές. Στη σημερινή εποχή η κατανάλωση πολλών λιπαρών (κυρίως κορεσμένων), μη κατεργασμένων τροφίμων, φρούτων και λαχανικών είναι σύνηθες φαινόμενο.  Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πολλές παθήσεις οφείλονται στις διατροφικές επιλογές που κάνουμε.

Σας προτείνουμε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές για να έχετε μια υγιεινή ζωή.

  1. Επιλέξτε τρόφιμα με λίγα κορεσμένα λιπαρά. Για παράδειγμα προτιμήστε soft μαργαρίνες και φυτικά έλαια. Τα γαλακτοκομικά σας να είναι σε χαμηλά λιπαρά.
  2. Μην παραλείπετε γεύματα. Φροντίστε ώστε τα γεύματα να είναι ελαφριά και ενδιάμεσα να καταναλώνετε υγιεινά σνακ όπως ανάλατους ξηρούς καρπούς και φρούτα.
  3. Καταναλώστε πολλά υγρά. Πίνετε τουλάχιστον 6-8 ποτήρια νερό την ημέρα. Εναλλακτικά, ενυδατωθείτε με πράσινο τσάι ή φυσικούς χυμούς.

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.