Γιατί είμαστε συνέχεια κουρασμένοι;

Γιατί είμαστε συνέχεια κουρασμένοι;

Μπορεί τα βράδια να πέφτετε νωρίς για ύπνο, να αποφεύγετε τα περιττά ξενύχτια αλλά να αισθάνεστε κουρασμένοι και πολλές φορές εξουθενωμένοι. Πρέπει να επισημανθεί ότι οι αιτίες που μπορεί να φέρνουν κούραση δεν περιορίζονται μόνο στην έλλειψη ύπνου, συγκεκριμένα μπορεί να έχετε κάποιες από τις παρακάτω «ανθυγιεινές» συνήθειες που σας εξαντλούν.

  1. Παραλείπετε το πρωινό: Είτε είστε σε περίοδο προσπάθειας απώλειας βάρους είτε όχι, είναι απαραίτητο να ξεκινάτε τη μέρα σας με ένα θρεπτικό πρωινό. Η παράλειψή του οδηγεί στην εξασθένιση του οργανισμού και στη μείωση της ενέργειάς σας. Έτσι, προσπαθήστε να καταναλώνετε κάθε μέρα ένα υγιεινό πρωινό, που θα σας παρέχει όλα εκείνα τα θρεπτικά συστατικά για να έχετε ενέργεια.
  2. Δεν ασκείστε: Μετά από μια κουραστική μέρα, προτιμάτε να καθίσετε μπροστά στην τηλεόραση ή στην οθόνη του υπολογιστή σας αντί να κάνετε κάποια αθλητική δραστηριότητα. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι η συστηματική άσκηση μπορεί να αυξήσει αντοχές και δυνάμεις.
  3. Δεν ενυδατώνεστε: Κατά τη διάρκεια της ημέρα πολλές φορές ξεχνιέστε και δεν πίνετε αρκετό νερό. Αυτό όμως λειτουργεί αρνητικά στον οργανισμό σας. Έτσι, προσπαθήστε να πίνετε τουλάχιστον 1,5 λίτρο νερό την ημέρα. Κι αν βλέπετε ότι δεν το καταφέρνετε τότε εναλλακτικά πίνετε και πράσινο τσάι.
  4. Δεν τρέφεστε υγιεινά: Οι επιλογές που κάνετε στη διατροφή σας είναι κατά βάση ανθυγιεινές, όμως για την ανάκτηση δυνάμεων και τόνωση του οργανισμού απαιτείται να υιοθετήσετε μια υγιεινή διατροφή βασισμένη στο μεσογειακό πρότυπο διατροφή.

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.