Γραφείο  και Άσκηση; Κι όμως γίνεται!

Γραφείο και Άσκηση; Κι όμως γίνεται!

Το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων έχει υποφέρει κάποια στιγμή από έντονους μυοσκελετικούς πόνους, οι οποίοι κατά πάσα πιθανότητα έχουν δημιουργηθεί από την κακή στάση του σώματος που έχουν οι περισσότεροι όταν κάθονται στην καρέκλα του γραφείου.

Η σωστή στάση του σώματος μας είναι αυτή που θα μας βοηθήσει να μειώσουμε τους πόνους που ενδεχομένως έχουμε στον αυχένα, στην πλάτη, ή στους ώμους μας. Μπορεί να φαίνεται πολύ μικρό βήμα αυτή η αλλαγή και πως ενδεχομένως δεν αρκεί, είναι όμως η βάση για ξεκούραστη και αποδοτική εργασία, χωρίς καταπονήσεις.

Γυμναστική για τον αυχένα και την πλάτη αποτελεί η ευθυτενής στάση του σώματος μας, όπως και για τους ώμους και το σβέρκο.

Επιπλέον, προκειμένου να βοηθήσουμε το σώμα μας και να το αγρυπνήσουμε από την καθιστική ζωή, βασικό μας μέλημα θα πρέπει να είναι η κίνηση μέσα στο γραφείο. Αν μετακινούμαστε από όροφο σε όροφο, τότε επιλέγουμε να πηγαίνουμε με τις σκάλες και όχι με το ασανσέρ, αν θέλουμε να δώσουμε κάτι στο συνάδελφο μας ή να του πούμε κάτι, καλό είναι κάποιες από αυτές τις φορές να σηκωθούμε. Αυτές οι μικρές αλλαγές θα κρατούν σε μια εγρήγορση το σώμα μας και θα μας προστατεύουν από μελλοντικούς πόνους.

Αν υπάρχει χώρος στο γραφείο και είμαστε σε σχετικά προσωπικό χώρο μπορούμε να κάνουμε ασκήσεις που θα κάναμε και στο γυμναστήριο, με τη βοήθεια της καρέκλας μας.
Μπορούμε να γυμνάσουμε τους γλουτούς με τα γνωστά σε όλους μας squat, ή να πάρουμε ένα βαρύ αντικείμενο ή βιβλίο και να κάνουμε άρσεις γυμνάζοντας τα χέρια μας.

Φυσικά, δεν ξεχνάμε να κάνουμε το απαραίτητο stretching , με τις ασκήσεις που υπάρχουν για τον αυχένα, αφού επισκεφτούμε έναν φυσιοθεραπευτή, ώστε να μην τις πραγματοποιούμε με λάθος τρόπο.

Αν ένας πόνος επιμένει τότε η επίσκεψη στο γιατρό μας κρίνεται απαραίτητη και προσπαθούμε όταν γυρνάμε σπίτι να μη συνεχίζουμε την καθιστική ζωή και να βάλουμε στο πρόγραμμα τη γυμναστική ή κάποια άλλη δραστηριότητα.

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.