Η άσκηση στη ζωή του παιδιού σας

Η άσκηση στη ζωή του παιδιού σας

Η άσκηση από την παιδική ηλικία είναι εξαιρετικά σημαντική τόσο για τη σωματική όσο και για τη ψυχική υγεία του παιδιού σας.

Ωστόσο ποια είναι η πιο κατάλληλη μορφή άσκησης ανάλογα με τη ηλικία του παιδιού σας ;

Η κολύμβηση μπορεί να ξεκινήσει από τα πρώτα χρόνια μαζί με εσάς. Τα τμήματα baby swimming, φέρνουν σε μία πρώτη επαφή το μικρό σας με την άσκηση και επιπλέον ενισχύουν τη σχέση σας.

Αργότερα και στην ηλικία όπου το παιδί σας έχει ξεκινήσει το σχολείο είναι ίσως η καλύτερη στιγμή να αρχίσει κάποιο άθλημα καθώς μπορεί πλέον να θυμάται καλύτερα οδηγίες και έχει αποκτήσει καλύτερο έλεγχο και συντονισμό των κινήσεων του. Αναλόγως με το είδος της άσκησης που επιθυμείτε το παιδί σας να ξεκινήσει, μπορεί να ασχοληθεί με το χορό ή πολεμικές τέχνες για ευλυγισία και ενδυνάμωση ή με το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ ή το τένις για αντοχή.

Μόνο αφού περάσει την ηλικία των 12 ενδείκνυται το παιδί σας να ξεκινήσει την άσκηση που περιλαμβάνει μηχανήματα ή βάρη καθώς μέχρι τότε δεν έχει πλήρη συντονισμό των κινήσεων του και υπάρχει ο κίνδυνος τραυματισμού.

Ανεξάρτητα όμως από την ηλικία του, το σημαντικότερο είναι να υπάρχει εναλλαγή στα αθλήματα που κάνει ώστε να ανακαλύψει μόνο του πιο είναι αυτό που του ταιριάζει και το ικανοποιεί περισσότερο.

Και φυσικά μην ξεχνάτε πως εκτός από τα οφέλη στην υγεία και το σώμα του παιδιού, πολλαπλά είναι και τα ευεργετικά αποτελέσματα στη διάθεση και την προσωπικότητα του καθώς το παιδί κοινωνικοποιείται και μαθαίνει τις αρχές της ομαδικότητας, της πειθαρχίας και της επιμονής.

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.