Η υγεία της καρδιάς σας

Η υγεία της καρδιάς σας

Η καρδιά σας είναι απίθανη! Εργάζεται σκληρά και ακατάπαυστα κάθε δευτερόλεπτο, όλη την ημέρα. Είναι το κέντρο της ύπαρξής σας και, όταν λειτουργεί σωστά, τροφοδοτεί αίμα μέσω των αρτηριών και ταυτόχρονα μεταφέρει οξυγόνο και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά σε όλο τον οργανισμό σας. Όσο πιο δυνατή είναι η καρδιά σας, τόσο λιγότερη προσπάθεια χρειάζεται να καταβάλλει για την τροφοδοσία του οργανισμού με αίμα και, επομένως, καταπονείται λιγότερο.

Τι είναι τα καρδιαγγειακά ή καρδιακά νοσήματα;
Τα καρδιακά ή καρδιαγγειακά νοσήματα είναι ένας γενικός όρος που αναφέρεται σε διαφορετικής μορφής καρδιοπάθειες. Ο πιο συνήθης τύπος καρδιοπάθειας είναι η στεφανιαία νόσος, κατά την οποία παρατηρείται απόφραξη των αρτηριών που τροφοδοτούν με αίμα την καρδιά λόγω της δημιουργίας αθηρωματικής πλάκας. Αυτή η κατάσταση μπορεί να προκαλέσει την εκδήλωση εμφράγματος. Η στεφανιαία νόσος αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως. Ωστόσο, μερικές μόνο μικρές αλλαγές στη διατροφή και στον τρόπο ζωής μπορούν να βελτιώσουν άμεσα και αποτελεσματικά την υγεία της καρδιάς και την ποιότητα της ζωής σας γενικότερα.

Παράγοντες κινδύνου για καρδιακά νοσήματα
Η αναγνώριση των παραγόντων κινδύνου είναι το πρώτο βήμα για τον έλεγχο της υγείας της καρδιάς σας. Οι παράγοντες κινδύνου είναι αρκετοί και είναι πολύ σημαντικό να αντιμετωπίζονται συνολικά. Σχετίζονται άμεσα με τον τρόπο ζωής, ενώ υπάρχουν επίσης ατομικοί παράγοντες ή περιβαλλοντικές συνθήκες που επηρεάζουν αρνητικά την υγεία της καρδιάς. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των παραγόντων κινδύνου, τόσο περισσότερο αυξάνονται αναλογικά οι πιθανότητες εκδήλωσης καρδιακών παθήσεων. Ορισμένοι παράγοντες μπορούν να ελεγχθούν, ενώ άλλοι όχι.

Πηγή: http://www.becelproactiv.com.gr/proactiv/cholesterol-lowering/your-heart-and-risk-factors/paragontes-kindinou-gia-tin-ugeia-tis-kardias.aspx

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.