Υγιεινή Διατροφή και Λιπαρά

Υγιεινή Διατροφή και Λιπαρά

Μπορεί μερικές φορές να υπάρχει η άποψη ότι τα λιπαρά είναι βλαβερά για τον οργανισμό μας, ωστόσο οφείλουμε να μην παραβλέπουμε τα παρακάτω:

  • Τα λιπαρά αποτελούν πηγές ενέργειας και ευεξίας. Από το πρωί ο οργανισμός έχει ανάγκη από ενέργεια και γι’ αυτό τον λόγο πάντα πρέπει να καταναλώνουμε πρωινό. Η επιλογή της μαργαρίνης είναι η ιδανική επιλογή λιπαρών για ένα υγιεινό πρωινό και κολατσιό, τόσο για τους μεγάλους όσο και για τους μικρούς.
  • Στα λιπαρά θα βρούμε τα απαραίτητα ω-3 και ω-5 λιπαρά τα οποία ο οργανισμός δεν δύναται να τα συνθέσει μόνος τους και πρέπει να τα λαμβάνει από την διατροφή μας. Τα λιπαρά αυτά είναι απαραίτητα για τη πρόληψη των δυσλιπιδαιμιών και των καρδιαγγειακών παθήσεων.
  • Στα τρόφιμα που περιέχονται λιπαρά, όπως για παράδειγμα φυτικά έλαια και μαργαρίνες, περιέχονται επίσης και λιποδιαλυτές βιταμίνες  Α, D και E, τα οποία είναι απαραίτητα για την υγεία μας. Συγκεκριμένα, η βιταμίνη Α κάνει καλό στη όραση, την υγεία του δέρματος και το ανοσοποιητικό σύστημα. Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για γερά κόκαλα και δόντια και η βιταμίνη Ε για την αντιοξειδωτική προστασία του δέρματος και των κυτταρικών μεμβρανών.

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.